9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!

Kukkakaali on terveellinen ja herkullinen kasvis, jota saa sesonkiaikaan hyvinkin edullisesti. Koko kasvin voi hyödyntää ruoanlaitossa lehtineen päivineen. Nappaa herkulliset reseptit arkeen ja juhlaan!

Kukkakaali tunnetaan yleisimmästä, valkoisesta lajikkeestaan, mutta ruokakaupoissa saattaa törmätä myös maultaan miedompaan vihreään kukkakaaliin tai tummanvihreään romaneskukukkakaaliin, jolla on kartiomaiset kukinnot. Satunnaisesti kukkakaalia saa myös violettina tai oranssina.

Kypsentämätön kukkakaali sopii kauniiseen asetelmaan dippailtavaksi. Yhdistele erivärisiä kukkakaaleja tai turvaudu klassikkoihin: kurkku- ja porkkanatikut toimivat maukkaan dipin seurana aina.

Kypsennettynä kukkakaali on lähes loputtoman monipuolinen: käytä sitä keittoihin, patoihin ja piirakoihin tai paahda, keitä tai höyrytä kaali lisukkeeksi. Voit myös korvata riisin kukkakaalisilpulla!

Kukkakaalin lehtiä ei kannata leikata biojätteeseen, vaan myös ne voi hyödyntää ruoanlaitossa. Suojalehdet ja kannan voi upottaa sosekeittoon, ja lehdet maistuvat myös uunissa paahdettuina. Salaattiin lehdet antavat makua ja mukavaa rapsakkuutta.

Kukkakaali on trendiherkku, joka maistuu monessa.

Kukkakaali maistuu nyt herkullisissa kasvisresepteissä

Kukkakaali on trendiherkku, jota voi hyödyntää ruoanlaitossa monipuolisesti. Kokeile Kotilieden maukkaita reseptejä!

Kukkakaalipesto on raikas tulkinta perinteisestä basilikapohjaisesta pestosta. Kukkakaalin voi keittämisen sijasta myös paahtaa uunissa, jolloin peston mausta tulee makean paahteinen.

Kukkakaali on trendiherkku, joka maistuu monessa.

Kukkakaali-linssikeitto on vegaaninen herkku, joka maistuu myös paatuneimmille lihansyöjille. Linssit tuovat kevyeen kokonaisuuteen ruokaisuutta.

Kukkakaaliriisi on lempeä lisukeruoka, joka kypsyy nopeasti pannulla. Raasta kaali muruksi tai hienonna se nopeasti yleiskoneella. Kukkakaaliriisi on helppo tapa lisätä kasviksia tavallisiin arkiaterioihin.

Kukkakaali on monipuolinen vihannes.

Kukkakaalimuusiin voi halutessaan lisätä tukevuutta soseuttamalla sekaan pari perunaa tai lisäämällä juustoraastetta. Tarjoa kukkakaalimuusia perunasoseen asemasta vaikkapa poronkäristyksen kanssa.

Sosekeitto on takuuvarma arkiruoka. Mausta pehmeänmakuinen kukkakaalikeitto korianteriöljyllä, joka syntyy nopeasti sauvasekoittimen avulla.

Kotilieden lukija Minttu Koivunen on loihtinut maukkaan kukkakaalipadan reseptin. Aasiaan viittaava maustesekoitus loihtii esiin padan mausteisen ja lämmittävän maun. Täydellinen ruoka viileisiin iltoihin! Saat padasta vegaanisen, kun korvaat ruokakerman kaurakermalla tai kookosmaidolla.

Kukkakaali on monipuolinen vihannes.

Miltä kuulostaisi klassikkoannos? Kuorrutettu kukkakaali on herkku, joka maistuu sellaisenaan tai lisäkkeenä. Kokeile kukkakaaligratiinia myös iltapalana hyvän leivän ja tomaattisalaatin kera tai aterian lämpimänä alkupalana.

Blondin tuliset kukkakaaliwingsit eivät nosta hikeä otsalle, joten säädä tulisuutta sietokykysi mukaan. Miedohkon Ancho-chilijauheen voi korvata vaikka sriracha-kastikkeella tai tabascolla.

Blondin tuliset kukkakaaliwingsit

Kukkakaalista valmistat helposti herkulliset gluteenittomat kukkakaalipihvit. Kun korvaat parmesaanijuuston kasviperäisellä juustoraasteella, saat ateriasta vegaanisen.

Avainsanat

Keskustelu

Keskusteluissa ja ruokaohjeissa voitaisiin enemmän kehottaa lukijoita säilömään kauden kasviksia lacto fermentointi menetelmällä. Sopii hyvin esimerkiksi kukkakaalin varastoimiseen myöhäisempää käyttöä varten.

Kommentoi juttua: 9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X