9 nerokasta ideaa siskonmakkaroista: ”Meillä niistä tehdään Mannerheimin lihapullia!”

Lukijamme rakastavat siskonmakkaraa. Kokosimme yhteen maukkaimmat vinkit.

Lue lisää: Siskonmakkarasoppa on lohturuokaa

Himahellan Tiina kokkasi siskonmakkaroista pastaa.

Lue lisää: Päivän pikaruoka: Siskonmakkara-salviapasta

”Ajatus lähti siitä, että jääkaapissani oli paketti siskonmakkaroita, joiden parasta ennen -päiväys alkoi olla hollilla. Tarkoitukseni oli ollut tehdä siskonmakkarakeittoa, mutta nyt siskot päätyivätkin ihan toisenlaiseen ruokalajiin. Blondin kokeilukeittiössä taas testattiin. Ja ohjehan toimi. Ja miksi ei olisi toiminut, siskonmakkarat ovat mitä maukkaimpia raaka-makkaroita,” Tiina kertoo blogissaan.

Lue lisää: Siskonmakkara-salviapasta, makkarapata chili con carnen tapaan ja 4 muuta maukasta makkarareseptiä

Siskonmakkara-salviapasta
2–3 annosta
250 g tuorepastaa ( tagliatelle tai  pappardelle)
vettä
reilusti merisuolaa
LISÄKSI
500 g siskonmakkaroita
50 g voita
1/2 ruukkua eli kaksi kourallista tuoretta salviaa
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
parmesaaniraastetta
1. Kiehauta vesi ja suola. Kun käytät suolaa reippaasti keitinvedessä, ruoka ei kaipaa muuta suolalisäystä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan,
2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
3. Lypsä siskonmakkarat kuoristaan peukalaonpään kokoisiksi palleroiksi.
3. Sulata voi pannulla ja ruskista siskonmakkarat. Lisää makkaroiden joukkoon pari kourallista tuoretta salviaa ja raastettu sitruunankuori.  Jatka kypsentämistä pari minuuttia.
4. Valuta pasta ja sekoita se siskonmakkara-.salviaseoksen joukkoon.

Jaa pasta lautasille ja tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Lukijamme ideoivat: 8 nerokasta ideaa siskonmakkaran käyttöön

Kysyimme lukijoiltamme Kotilieden Facebook-sivuilla miten he hyödyntävät siskonmakkarat, jos kaikki ei mene keittoon. Saimme ihania ideoita. Mannerheimin lihapullat ja porilaispihvit kuulostavat herkullisilta, eikä ohjeita edes tarvita. Niin helposti ne valmistuvat.

  1. ”Siskonmakkarasta voi tehdä pihvejä. Niistä tulee todella hyviä.”
  2. ”Meillä siskonmakkaraa käytetään lämpimiin leipiin, kastikkeeksi sekä pataruokiin.
  3. ”Pyörittelen pallerot maustetuissa korppujauhoissa kuten lihapullat ja paistan ne.”
  4. Paistan siskonmakkaroista pieniä lihapullia, paistan ne kevyesti kauniin ruskeiksi. Lisään pannulle purkin kermaa ja laitan vähän pippuria. Näitä kutsutaan Mannerheimin lihapulliksi. Ovat tosi maukkaita ja nopeasti valmiita.”
  5. ”Siskonmakkarapyörykät ovat hyviä, helppo tehdä ja maistuvat koko perheelle.”
  6. Pannulle ja ääntä kohti. Sopassa makkara jää vaisuksi. Pannulla mausteiden kera, makkara on taas aivan omiaan.”
  7. ”Meillä siskonmakkaroita käytetään hapankaalikeittoon ja kastikkeeseen.”
  8. Kahden hengen taloudessa pakkaus on liian iso annos yhteen keittoon. Osa makkaroista paistetaan pihveiksi ja niistä tehdään hampurilaisia. Tai ehkä ne ovat enemmänkin porilaisia kuin hampurilaisia. Loput menevät sitten keittoon.”

Keskustelu

Meillä kotona, hieromme siskonmakkaroilla toisiamme kunnes suolapitoisuus on sopiva nuoltavaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.