nopea marjapiirakka

Äitienpäivän leivonnaiset, jotka lapsetkin osaavat tehdä

Toukokuun toisena sunnuntaina juhlitaan äitiä. Äitienpäivän paras herkku on tietysti lasten tekemä. Nämä viisi helppoa leivonnaista osaa lapsetkin tehdä.

Hauska äitienpäivän mansikkakakku kootaan kääretortusta

Hauska mansikkakakku syntyy paloiksi leikatusta kääretortusta, jotka on koottu tarjoiluvadille komeaksi keoksi. Kääretorttu on lastenkin helppo tehdä pienellä avustuksella, mutta mutkia voi vedellä myös suoraksi kaupan valmiilla kääretortulla. Kääretorttukakussa hyvää on myös se, että siitä saa helposti näyttävän. Vaniljaisia kermavaahtonokareita voi purostella sinne tänne ja kruunata koko komeuden makeilla mansikoilla.

Mansikkakaaretorttukakku

Ohje: Mansikkakääretorttu

Helpot aprikoosileivokset syntyvät valmistaikinasta

Helpot aprikoosileivokset ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokkaita ja onnistuvat taatusti myös perheen pienimmiltä. Leivonnaiset tehdään valmiista pakastevoitaikinasta, jotka ruokokidesokeri karamellisoi uskomattomiksi herkuiksi. Täytteeseen tarvitaan valmista vaniljakastikeseosta, säilykepersioita ja kanelilla maustettua siirappia. 10 minuuttia uunissa, ja valmista tuli!

Helpot_aprikoosileivokset

Ohje: Helpot aprikoosileivokset

Helpoin juustokakku kootaan purkkiin

Kun äitienpäivän kakun valmistaa purkkiin, ei tarvitse stressata kuorruttamisesta, koristelusta tai siitä, että pienet sormet palaisivat kuuman uunin kanssa touhutessa. Purkkiin koottu kakku on myös soma ja näyttävä ja sen voi valmistaa piiloon jääkaappiin jo edellisenä iltana. Jos haluat helpottaa vadelmajuustokakun valmistusta, voi marjojen kiehauttamisen jättää välistä ja käyttää sen sijaan tuoreita marjoja.

vadelmajuustokakku purkissa

Ohje: Vadelmajuustokakku purkissa

Nopea ja raikas marjapiirakka

Nopea ja raikas marjapiirakka sattaa hyvinkin olla maailman helpoin marjapiirakka. Pohjataikinaan tarvitaan vain jauhoja, voita ja sokeria, jotka sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi, taputellaan piirakkavuokaan ja nostetaan uuniin paistumaan. Täyte yhdistää makean vadelmamarmeladin, vaniljaisen jogurtin ja tuoreet marjat, jotka kootaan jäähtyneen pohjan päälle.

nopea marjapiirakka

Ohje: Nopea ja raikas marjapiirakka

Vadelma-valkosuklaablondiet

Vadelmilla ja valkosuklaalla höystetyt blondies-leivokset sulattavat taatusti äidin sydämen. Herkkuleivonaiset onnistuvat lapsilta aikuisen pienellä avustuksella. Voi ja sokeri vaahdotetaan ja joukkoon lisätään ensin kanamunat huolellisesti vatkaten, sitten siivilöidyt jauhot, lopuksi rouhittu valkosuklaa sekä vadelmat. Jäähtyneet leivonnaiset voi koristella ronskisti valkosuklaakuorrutteella.

vadelma-valkosuklaablondies

Ohje: Blondies-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Äitienpäivän leivonnaiset, jotka lapsetkin osaavat tehdä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X