Anna kypsyä suolan kera: riimihärkä, ginigraavattu taimen ja suolakuoressa kypsytetty siika

Suola sopii niin lihojen, kalojen kuin perunoiden pinnalle. Suolakypsytys on erityisesti joulun ajan erikoisuus, mutta nämä herkut maistuvat muissakin perhejuhlissa.

Joulun kalapöydän keskipisteeksi valmistetaan suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika. Upea-aromisen kalan valmistus on hyvin helppoa: Siika täytetään sitruunaviipaleilla ja timjamilla, minkä jälkeen kokonaisuus peitetään paksulla suolakerroksella ennen uuniin nostamista. Enimmät suolat kaavitaan pois kalan pinnalta ja mehevä siika nostetaan joulupöytään herkuttelijoiden iloksi.

Ginigraavattu_taimen

Ginigraavattu taimen on oiva vaihtoehto perinteiselle graavilohelle. Tuoresuolattu taimen saa makua ginistä, roseepippurista ja tillistä. Yön yli maustunut kala leikataan ohuiksi viipaleiksi ja kokonaisuus koristellaan tuoreella tillillä. Raikas katajainen aromi jää taatusti ruokailijoiden mieleen!

Ihan paras riimihärkä

Nimikin sen kertoo – ihan paras riimihärkä on takuuvarma hitti alkuruokapöydässä. Naudan ulkofilee hierotaan suolalla, pippurilla ja yrteillä, minkä jälkeen filee nostetaan ensiksi vuorokaudeksi jääkaappiin ja sen jälkeen toiseksi vuorokaudeksi pakastimeen. Kohmeinen liha leikataan ohuen ohuiksi siivuiksi ja nautitaan muiden alkuruokien rinnalla.

Yrttisuolassa kypsennetyt perunat

Kala- ja liharuokien kaveriksi valmistetaan yrttisuolassa kypsennettyjä perunoita. Perunoiden pinnalle levitetään oliiviöljyä, merisuolaa ja yrttejä ennen uuniin nostamista. Tunnin kuluttua keittiöön leijailee yrttien huumaava tuoksu ja perunat ovat täydellisen pehmeitä tarjoiltaviksi.

Koosta maittava joulupöytä:
Joulupöydän kylmät alkupalat
Jouluruokia perinteiseen joulupöytään
Joulupöydän juureslaatikot
Jälkiruoka kruunaa jouluaterian
Ruoka.fi: 5 x joulun jälkiruoka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna kypsyä suolan kera: riimihärkä, ginigraavattu taimen ja suolakuoressa kypsytetty siika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X