Banaanijäätelö eli nice cream – ällistyttävän helppo keino hyödyntää tummuneet banaanit

Pehmeä banaanijäätelö on terveellisempi vaihtoehto perinteiselle jäätelölle. Nappaa lisävirtaa kesäpäivään ja nautiskele banaanijäätelöä eli nice creamia. Kielenvievä herkku syntyy tuossa tuokiossa, kunhan vain muistat pakastaa banaanit etukäteen.

Banaanijäätelö on terveellinen herkku. Kuumana kesäpäivänä maistuisi jäätelö jos toinenkin. Tuhdille kermajäätelölle on toki paikkansa, mutta välillä voisi herkutella astetta kevyemminkin – mausta ja nautinnosta hitustakaan tinkimättä. 

Lue myös: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta – katso parhaat jäätelöreseptit!

Vain yksi raaka-aine, sekotus ja valmista tuli!

Banaanijäätelöä terveellisempää, helpompaa ja nopeampaa jätskiä saa hakea, sillä periaatteessa yksi raaka-aine eli banaani riittää. Se kuoritaan, viipaloidaan ja pakastetaan. Jäätyneistä banskupaloista pyöräytetään tehosekoittimessa samettinen jäätelömäinen tai pehmiksen kaltainen herkku. Makuaineita voi lisätä mielikuvituksen asettamissa rajoissa.

Ohje: Pika suklaa-banaanijäätelö

pika suklaa-banaanijäätelö

Banaanijäätelön valmistus on käytännössä supersimppeliä, mutta parilla niksillä onnistut varmimmin. Pakasta ensinnäkin vain todella kypsiä banskuja. Hedelmät saavat olla reilusti mustapilkullisia ja pehmoisia, niin kypsiä ettei niitä enää tekisi mieli syödä sellaisenaan. Mitä kypsempi, sitä makeampi! 

Älä myöskään nakkaa banaania pakastimeen sellaisenaan. Kuori hedelmä, viipaloi se ja pakasta esimerkiksi muovipussissa tai -rasiassa. Banaanipalat säilyvät pakastimessa pitkään. Ne tekevät smoothiestakin pehmeämmän ja soveltuvat mainiosti myös leivontaan.

Banaanit soseutuvat helpoiten, kun annat palojen sulaa huoneenlämmössä muutaman minuutin. Tarvittaessa voit lisätä joukkoon myös tilkan nestettä, kuten kookosmaitoa tai vaikkapa nokareen jogurttia. Banaanijäätelö kannattaa syödä heti, sillä se sulaa nopeasti eikä kestä uudelleen pakastusta. 

banaanijäätelö

Tuunaa banaanijäätelö mieleiseksesi

Pelkistä banaaneista tehty nice cream on herkkua, mutta vaihtelua saat käyttämällä makuaineina marjoja, mausteita, pähkinävoita tai kaakaojauhetta. Voit nauttia banaanijäätelön sellaisenaan tai viimeistellä annoksen esimerkiksi kermavaahdolla tai jälkiruokakastikkeilla. Kokeile myös koota banaanijäätelöstä, marjoista sekä kermavaahdosta hauska kerrosjälkkäri.

Tässä pari ideaa banaanijäätelön maustamiseen

  • Snickers-banaanijäätelö: Soseuta kaksi pakastettua banaania, 1/2 dl sokeroimatonta, tummaa kaakaojauhetta sekä 2 rkl maapähkinävoita ja makeuta maun mukaan hunajalla, tummalla siirapilla tai vaikkapa muutamalla taatelilla. Viimeistele halutessasi paahdetuilla suolapähkinöillä.
  • Trooppinen mango-banaanijäätelö: Soseuta keskenään yhtä paljon banaaneja sekä pakastettuja mangokuutioita. Lisää tilkka kookosmaitoa tai -kermaa. Koristele kookoslastuilla ja tuoreella mintulla. Nauti!
  • Mustikkapiirakan makuinen banaanijäätelö: Soseuta keskenään pari banaania ja pari desilitraa pakastettuja mustikoita. Mausta ripauksella kardemummaa. Murustele pinnalle esimerkiksi kaurakeksejä.

mustikka-banaanijäätelö

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Banaanijäätelö eli nice cream – ällistyttävän helppo keino hyödyntää tummuneet banaanit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X