Broilerin tähteet – älä heitä ylimääräisiä kananpaloja pois, niistä syntyvät helpot herkut hetkessä
Broileri on hyvä arkiruoan raaka-aine, jonka tähteistäkin voi tehdä vaikka mitä. Poimi talteen suosikkireseptit, joiden avulla jalostat broilerin rippeistä herkkua.
Kypsä, jääkaappikylmä broileri saattaa helposti olla kuivaa ja hieman kovaakin. Mitä siis tehdä edellispäivänä tähteeksi jääneestä broilerista? Ennen kuin luovutat, ota haltuun ohjeet, jolla loihdit rippeistä maistuvaa arkiruokaa.
Lue myös: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan
Nälän kurnisessa vatsassa ja jääkaapin ammottaessa tyhjyyttään, voit toki oikaista myös kaupan palvelutiskin valmiiksi grillatuilla broilerinkoivilla.
1. Broilerin tähteistä salaatti
Ruokaisan broileri-kvinoasalaatin valmistukseen kuluu aikaa kvinoan kypsennyksen verran. Siinä ajassa pilkot kasvikset, revit kypsän broilerinlihan paloiksi ja sekoitat ananasvinegretten ainekset keskenään. Tämä salaatti on täydellinen kiireisen arjen ruoka, joka sopii myös lounasrasiaan pakattavaksi evääksi.
Ohje: Broileri-kvinoasalaatti
2. Broilerin tähteet tortillaan
Tortilloista tykkää koko perhe. Tässä ohjeessa broilerin kaverina on raejuustoa ja paprikaa, mutta yhtä hyvin voit tyhjentää täytettä varten jääkaappisi kasvislokeron vihanneksista. Jos kaipaat meksikolaista tunnelmaa, valitse vehnälättyjen sijaan aitoja meksikolaisia maissitortilloja, joita löydät kaupan pakastealtaasta. Myös korianteria, salsaa ja guacamolea on syytä olla tarjolla.
Ohjeessa käytetään kokonaisena keitettyä broileria, mutta voit mainiosti hyödyntää myös uunissa kypsennettyjä rintaleikkeitä tai koipi-reisiä.
Ohje: Broileri-raejuustotortillat
3. Broilerilasagne kanan rippeistä
Kotiruoista parhain on vanha kunnon lasagne, tuo lämmittävä ja ruokaisa lohturuoka. Lasagnen täytteeksi sopii perinteisen bolognesekastikkeen sijaan myös muut täytteet, kuten tässä edellispäivän broilerin rippeet, jonka voit ronskisti vain sekoittaa tomaattikastikkeen joukkoon sellaisenaan. Lasagnesta tulee maukasta ja mehevää, kun ryydität juustokastikkeen maun punaisella pestolla.
Ohje: Broilerilasagne
4. Kana-nuudelikeitto koukuttaa
Tämä nuudelikeitto on ihanan mausteinen ja lämmittää mukavasti kuin kevätaurinko. Keittoon käytetään kaikkia aasialaisen keittiön suosikkimausteita: raikasta limettiä, veikeää inkivääriä ja mukavasti potkivaa chiliä sekä tuoretta korianteria. Jotain tuossa aasialaisessa maustekombossa on, joka saa kaikki ruoat maistumaan hykerryttävän hyvältä. Kun keittokulhon täyttää vielä nuudeleilla ja uunibroilerin rippeillä, on edessä pieni kulho taivasta.
Kana-nuudelikeitto valmistuu puolessa tunnissa ja siitä riittää monelle. Pieni varoituksen sana: Tämä ruoka saattaa koukuttaa!
Ohje: Kana-nuudelikeitto
5. Anna kanaviillokille mahdollisuus
Tässäpä todellinen kiireisen arjen herkku. Sen valmistus vie vain riisin kypsymisen ajan ja yli mennään siitä mistä aidat ovat jo lähes kaatuneet. Kuumenna kattilassa currylla maustettua kanalientä ja sekoita ohuena nauhana joukkoon vehnäjauhosuurus. Kun kastike on hetkisen hautunut, riivi joukkoon edellispäivän uunibroilerin rippeet ja täytelöitä maku kermalla. Tarjoile kanaviillokki täysjyväriisin ja vihannesten kanssa tai vaikkapa rapean leivän kanssa.
Ohje: Kanaviillokki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broilerin tähteet – älä heitä ylimääräisiä kananpaloja pois, niistä syntyvät helpot herkut hetkessä
Ei ole ikinä tullut mieleen heittää pois broilerin tähteitä tai mitään muutakaan edellispäivän ruokaa.Luista keitän kastikkeelle tai keitolle liemen. Banaanin ja appelsiininkuoret sekä kahvinporot heitän kompostiin enkä pelkistä perunankuoristakaan ole onnistunut mitään herkkuchipsejä tekemään. Sen sijaan kuorineen viipaloiduista perunoista tulee hyviä perunalastuja.
Ei tulisi mieleenkään syödä ruumiita .
Broilerilasagne kanan rippeistä? Tämä yhtälö ei ole mahdollinen koska kana ja broileri on 2 eri asiaa, broileri on omahyväisten ja itsekkäiden ihmisten uhreiksi jalostettu ylisuuri lintu ja kanat on niitä joiden kuukautisia ihmiset syö, niitä ei kasvateta syötäväksi.