Broilerin tähteet – niitä ei kannata heittää pois, niistä syntyvät helpot herkut hetkessä
Kypsä, jääkaappikylmä broileri saattaa helposti olla kuivaa ja hieman kovaakin. Mitä siis tehdä edellispäivänä tähteeksi jääneestä broilerista? Ennen kuin luovutat, ota haltuun ohjeet, jolla loihdit rippeistä maistuvaa arkiruokaa.
Lue myös: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan
Nälän kurnisessa vatsassa ja jääkaapin ammottaessa tyhjyyttään, voit toki oikaista myös kaupan palvelutiskin valmiiksi grillatuilla broilerinkoivilla.
Broilerin tähteistä salaatti
Ruokaisan broileri-kvinoasalaatin valmistukseen kuluu aikaa kvinoan kypsennyksen verran. Siinä ajassa pilkot kasvikset, revit kypsän broilerinlihan paloiksi ja sekoitat ananasvinegretten ainekset keskenään. Tämä salaatti on täydellinen kiireisen arjen ruoka, joka sopii myös lounasrasiaan pakattavaksi evääksi.

Kvinoa-, riisi- ja pasta pohjaiset salaatit ovat mainio valinta eväsrasiaan, sillä ne eivät ole moksiskaan pienestä odottelusta. Kuva: Sampo Korhonen
Ohje: Broileri-kvinoasalaatti
Broilerin tähteet tortillaan
Tortilloista tykkää koko perhe. Tässä ohjeessa broilerin kaverina on raejuustoa ja paprikaa, mutta yhtä hyvin voit tyhjentää täytettä varten jääkaappisi kasvislokeron vihanneksista. Jos kaipaat meksikolaista tunnelmaa, valitse vehnälättyjen sijaan aitoja meksikolaisia maissitortilloja, joita löydät kaupan pakastealtaasta. Myös korianteria, salsaa ja guacamolea on syytä olla tarjolla.
Ohjeessa käytetään kokonaisena keitettyä broileria, mutta voit mainiosti hyödyntää myös uunissa kypsennettyjä rintaleikkeitä tai koipi-reisiä.

Kokoa tortillaletuille edellispäivän broilerintähteet ja vihanneslokeron aarteet. Meksikolaisaterian täydentävät salsa ja guacamole. Kuva: Pekka Holmström
Ohje: Broileri-raejuustotortillat
Broilerilasagne kanan rippeistä
Kotiruoista parhain on vanha kunnon lasagne, tuo lämmittävä ja ruokaisa lohturuoka. Lasagnen täytteeksi sopii perinteisen bolognesekastikkeen sijaan myös muut täytteet, kuten tässä edellispäivän broilerin rippeet, jonka voit ronskisti vain sekoittaa tomaattikastikkeen joukkoon sellaisenaan. Lasagnesta tulee maukasta ja mehevää, kun ryydität juustokastikkeen maun punaisella pestolla.

Broilerilasagnen makua voi varioida myös erilaisilla juustoilla, kuten sinihome- tai sulatejuustoilla. Kuva: Pekka Holmström
Ohje: Broilerilasagne
Kana-nuudelikeitto koukuttaa
Tämä nuudelikeitto on ihanan mausteinen ja lämmittää mukavasti kuin kevätaurinko. Keittoon käytetään kaikkia aasialaisen keittiön suosikkimausteita: raikasta limettiä, veikeää inkivääriä ja mukavasti potkivaa chiliä sekä tuoretta korianteria. Jotain tuossa aasialaisessa maustekombossa on, joka saa kaikki ruoat maistumaan hykerryttävän hyvältä. Kun keittokulhon täyttää vielä nuudeleilla ja uunibroilerin rippeillä, on edessä pieni kulho taivasta.
Kana-nuudelikeitto valmistuu puolessa tunnissa ja siitä riittää monelle. Pieni varoituksen sana: Tämä ruoka saattaa koukuttaa!

Hyödynnä nuudelikeittoon edelliseltä aterialta tähteelle jäänyt broileri tai poimi kaupan palveutiskiltä valmiiksi grillattua broileria. Kuva: Kristiina Kurronen
Ohje: Kana-nuudelikeitto
Anna kanaviillokille mahdollisuus
Tässäpä todellinen kiireisen arjen herkku. Sen valmistus vie vain riisin kypsymisen ajan ja yli mennään siitä mistä aidat ovat jo lähes kaatuneet. Kuumenna kattilassa currylla maustettua kanalientä ja sekoita ohuena nauhana joukkoon vehnäjauhosuurus. Kun kastike on hetkisen hautunut, riivi joukkoon edellispäivän uunibroilerin rippeet ja täytelöitä maku kermalla. Tarjoile kanaviillokki täysjyväriisin ja vihannesten kanssa tai vaikkapa rapean leivän kanssa.

Jos kanaviillokista jäi kouluaikoina ikävät ruokamuistot, kokeile tehdä se alusta alkaen itse. Itse tehty kanaviillokki on monin verroin herkullisempaa kuin koulun viilokki. Kuva: Kristiina Kurronen
Ohje: Kanaviillokki
Keskustelu
Kommentoi juttua: Broilerin tähteet – niitä ei kannata heittää pois, niistä syntyvät helpot herkut hetkessä