Edullinen uuniruoka x 7: Maukas spagettivuoka, mozzarella-kanapelti ja 5 muuta herkkua

Helppo uuniruoka pelastaa monet arki-illat ja ilahduttaa myös viikonloppuna. Kaiva esiin uskollinen uunivuokasi, nämä seitsemän helppoa vuokaruokaa vievät kielen.

Täydellinen kotiruoka valmistuu uunissa kypsentämällä, helpoimmillaan jopa yhden vuoan taktiikalla. Kun hetken malttaa pilkkoa ja kuoria, valmistuu ruoka uunissa lähes itsekseen. 

 Lue lisää: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa

Uuniruokien ansioihin on luettava minimaalinen tiski, tähteiden tehokas hyödyntäminen sekä ajan ja rahan säästäminen. Parhaassa tapauksessa syötävää riittää myös seuraavalle päivälle. Kaalilaatikko, perunasosevuoka ja erilaiset kiusaukset sekä muut mahtavat uuniruoat onneksi vain paranevat uudelleen lämmitettäessä.

Vuokaan ja uuniin – helpot kiusaukset

Kiusaukset vaativat aktiivista kokkausaikaa parhaimmillaan vain viitisen minuuttia. Parilla pussillisella pakasteperuna-sipulisekoitusta, paketillisella kinkkusuikaleita tai savulohta sekä tölkillä kermaa pääsee jo mehevään lopputulokseen.

Viitseliäs suikaloi perunat sekä silppuaa sipulit itse ja maksimoi siten makunautinnon. Lohi– ja kinkkukiusaus maistuvat arkena, viikonloppuna ilahduttaa maailman paras porokiusaus.

maailman paras porokiusaus

Maailman paras porokiusaus maustetaan kuivatulla sienijauheella.

Ohjeet:

Lohikiusaus

Kinkkukiusaus

Maailman paras porokiusaus 

Tähteet hyötykäyttöön: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Jauheliha-perunasosevuoka on ikisuosikki ja vuokaruokien aatelia. Kauhan varressa ei tarvitse kauaa hikoilla, kun teet jauhelihakastikkeen ja perunamuusin valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana ja nostat vuoan uuniin seuraavana päivänä. 

Hyvä idea on myös raastaa kuivahtaneet juustonkannikat muusin joukkoon ja aavistuksen nahistuneet juurekset kastikkeen sekaan.

jauheliha-papu-perunasoseleetikko

Uutta twistiä perunasosevuokaan saat, kun muhennat perunoiden joukkoon myös muita juureksia.

Ohje: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Kasvissyöjän täyteläinen punajuurilaatikko 

Täyteläinen punajuurilaatikko saa pehmeyttä ja makua vuohenjuustosta ja rouheaa rakennetta ohrasuurimoista. Voit kokeilla vuohenjuuston tilalla myös sinihomejuustoa tai piparjuurituorejuustoa.

täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko maistuu kasvisruokana sellaisenaan ja sopii myös muiden ruokien lisukkeeksi.

Ohje: Täyteläinen punajuurilaatikko

Nopea mozzarella-kanapelti

Tiesitkö, että paistileikkeet ovat broilerin mehevimpiä ja myös edullisimpia paloja? Ne eivät kuivu uunissa paahdettaessa, ja ovat siten täydellinen valinta tähän herkulliseen mozzarella-kanapeltiin. Balsamicokastike tuo uuniruokaan ihanaa makeutta ja sopii hyvin mozzarellajuuston kumppaniksi.

mozzarella-kanapelti

Mozzarella-kanapelti on nopea valmistaa, joten sen jaksaa tehdä myös arki-iltana töiden jälkeen.

Ohje: Mozzarella-kanapelti

Klassikko – merimiespihvi

Merimiespihvi on klassikkoruoka, joka nimestään huolimatta kypsyy padassa. Herkullisessa uuniruoassa peruna, liha ja olut muodostavat kutkuttavan hyvän makuliiton. 

Merimiespihvistä on erilaisia versioita, joista useimmissa neuvotaan käyttämään naudanpaistia. Herkulliset merimiespihvit syntyvät myös toki myös riistasta, kuten peurasta tai hirvestä.

merimiespihvi

© Tiina Rantanen

Ohje: Merimiespihvi

Lasten lemppari: Maistuvat spagettivuoka

Kun yhdistää kaksi lasten suoskkiruokaa eli makaronilaatikon ja spagetti bolognesen, lopputulos ei voi olla muuta kuin kaksin verroin parempi. Vappu Pimiän ohjeella valmistettava spagettivuoka mehevöitetään kermalla ja kruunataan juustoraasteella.

Spagettivuoka maistuu koko perheelle.

Lasten lempiriruoka, spagettivuoka, valmistetaan Vappu Pimiän ohjeella.

Ohje: Vappu Pimiän maistuva spagettivuoka

Paras kaalilaatikko 

Kaalilaatikko on edullinen kotiruoka, jonka tuntevat kaikki. Perinteisen, pitkään uunissa haudutetun kaalilaatikon perusraaka-aineena on keräkaali, jonka joukkoon sekoitetaan jauhelihaa, sipulia, riisiä ja mausteita. 

Paras kaalilaatikko syntyy, kun malttaa antaa laatikon hautua riittävästi. Kaksi tuntia on minimi, muttei vuokaruoka hätkähdä, vaikka muhii uunissa tovin pidempäänkin.

paras kaalilaatikko

Kaalilaatikko on vaivaton kotiruoka, jonka perusreseptiä on helppo muunnella. Naudan jauhelihan voi vaihtaa vaikka karitsaan ja riisin voi korvata ohralla. Kaalilaatikon joukkoon voi lisätä myös vaikkapa porkkanaa, herkkusieniä, paprikaa ja tomaattia.

Ohje: Paras kaalilaatikko

Perinteinen silakkalaatikko

Silakka ei ehkä ole kaikkien suosikki, mutta sen ystävät rakastavat varmasti tätä mehevää silakkalaatikkoa. Uskomattoman hyvä silakkalaatikko maustetaan kokonaisilla mustapippureilla ja kruunataan pinnalle lisätyillä voinokareilla tai kevyesti suolatuilla siankylkiviipaleilla.

silakkalaatikko

Viikon toisen kalapäivän voi kuitata perinteisellä silakkalaatikolla.

Ohje: Silakkalaatikko

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Edullinen uuniruoka x 7: Maukas spagettivuoka, mozzarella-kanapelti ja 5 muuta herkkua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X