Peuranpaisti peitellään pekoniviipaleilla, jotka pitävät lihan mehevänä. Samalla ohjeella syntyy maukas joulupaisti myös porosta tai hirvestä. Tarjoa riistapaisti uuniperunoiden ja paahdettujen juuresten kera.

Olut-lihapata on talviruokaa.

Olut-lihapata sopii hyvin joulupöytään. Ohje toimii hyvin riistalihalle ja olut tuo luonnetta ruokaan.

Jokkerin ruokatorvi -bloggaaja antaa hyvän vinkin poron sisäfileelle ja Hasselbackan perunoille.  Poron paahtopaisti on myös nopea ja juhlava ruoka.

Jos kokonainen kalkkuna tuntuu liian suurelta joulupöytääsi, tarjoa appelsiinilla maustettua kalkkunan rintaa. Reilun kilon painoisesta fileestä riittää sopivasti yhdelle aterialle.

Kalkkunan lisukkeeksi sopivat paahdetut juurekset ja bataatti tai näistä valmistettu uunivuoka.

Himahellan Tiinan ohjella onnistut varmasti karjalanpaistin valmistuksessa.

”Karjalanpaisti on suomalaisten perinneruokien ehdoton klassikko, eikä sen valmistaminen ole rakettitiedettä. Aikaa karjalanpaistin valmistamiseen tosin kannattaa varata reilusti, sillä täydellinen karjalanpaisti muhii uunissa useita tunteja,” Tiina kertoo blogissaan.