Emilia Vuorisalmen rakkauspuuro on proteiinipommi 

Emilia Vuorisalmi rakastaa kaurapuuroa. Rakkaustohtorin kaurapuurossa on yllättävä proteiininlähde.

Emilia Vuorisalmi on hurahtanut täysin kaurapuuroon. TV:stä tuttu lääkäri ja suosittu juontaja sanoo puuron pitävän hänet voimissaan kiireisen arjen keskellä.

Lue myös: Sokeriton smoothie – yhdellä raaka-aineella täydellinen koostumus 

Rakkaustohtoriksikin tituleerattu Emilia lanseerasi rakkauspuuron  Toivu sydänsuruista -verkkokurssin julkaisun yhteydessä.

”Eron jälkeen voi olla tunne ettei jaksa tehdä ruokaa vain itselleen. Samaan aikaan eron aiheuttaman kuormituksen takia kehomme tarvitsee tavallista enemmän hyviä ravintoaineita”, Emilia kertoo.

Kermainen spelttihelmi-kaurapuuro

Emilia Vuorisalmi rakastaa kaurapuuroa. Tasapainoinen puuro on tuunattu vitamiini-, proteiinipommi kananmunalla sekä hyvillä rasvoilla. OM-arkisto

Hiljattain keväällä eronnut Emilia on pienen lapsen äiti ja kiireessä oma syöminen saattaa jäädä toissijaiseksi asiaksi.

”Idea tähän iltapuuroon sai alkunsa, kun aloin kiireen keskellä himoita nuoremman lapseni iltapuuroa ja tuunaamaan siitä ravitsevan aterian. Mietin miten puuro pitäisi valmistaa, että se olisi tasapainoinen ja ravitseva”, Emilia pohtii.

Emilia Vuorisalmen rakkauspuuro on proteiini- ja vitamiinipommi

Tasapainoisessa ravinnossa on tarpeeksi hiilihydraatteja, paljon hyviä rasvoja, vitamiineja ja proteiinia.

Rakkauspuuroon tulee kaurahiutaleiden lisäksi avokadoa, marjoja, banaania, pähkinöitä ja proteiinin, pehmeiden rasvojen ja vitamiinien lähteeksi vielä raaka kananmuna.

”Teen puuron usein pari tuntia ennen nukkumaanmenoa ja olen huomannut rakkauspuuron auttavan  unen saannissa ja rakkaushormonien tasapainoitamisessa”, Emilia kertoo.

View this post on Instagram

Lapsena istuin usein tähän aikaan vuodesta pellon laidalla piknikillä ja katseltiin kun isä pui kauraa. Öisin saatoin valvoa sängyssä ja miettiä kaataisiko katolla ropiseva kaatosade viljat ja veisi mukanaan syksyn sadon. Lilia on myös saanut istua papan vieressä samoilla pelloilla lukuisina alkusyksyinä 💛 Tänään mulla oli ilo puhua Raision Elovena tilaisuudessa kauran terveysvaikutuksista ja miksi kaurapuuro on mielestäni oikea rakkausruoka. Toivu Sydänsurusta-verkkokurssin yhteydessä lanseerasin rakkauspuuron. (Aluksi kutsuin sitä eropuuroksi, mutta mietin että rakkauspuuro maistuisi paremmalta 😋) Eron jälkeen voi olla tunne, ettei jaksa tehdä ruokaa vain itselleen. Samaan aikaan eron aiheuttaman kuormituksen takia kehomme tarvitsee tavallista enemmän hyviä ravintoaineita ja säännöllistä ruokarytmiä. Sen lisäksi mitä syömme meidän tulisi myös miettiä MITEN syömme. Pysähtyä aterian ääreen, kiittää siitä mitä meillä on, olla läsnä ja pitää kännykät poissa aterian ajan. Muutama syvä palleahengitys ennen ateriaa auttaa muistuttamaan rakkaushermoa (eli vagushermoa), että on aika ohjata elimistö lepää ja sulattele-vaihteelle. Itse olen huomannut että tämän iltapuuron jälkeen uni tulee helpommin ja suolisto kiittää. 🙏 Puuron ohjeet löydät biosta 🌾⬆️ #kaura #elovena #kaurapuuro #rakkauspuuro #toivusydänsurusta

A post shared by Emilia Vuorisalmi (@docemilia) on

Tasapainoisessa elämässä ei ole vain tärkeää syödä hyvin, vaan kiinnittää huomiota myös siihen miten syö.

Emilian vinkkeinä ovat keskittyminen ruokailutapahtumaan ilman puhelinta ja hengittäminen pallealla.

”Muista hengittää rauhallisesti ja syvään. Anna koko pallean liikkua. Vedä ilmaa sisään, pidätä hetki ja puhalla pitkään ulos niin, että pallea liikkuu voimakkaasti. Tee näitä hengitysharjoituksia kolme kertaa ja rakkaushermo antaa elimistölle luvan rentoutua”, Vuorensalmi neuvoo.

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmen rakkauspuuro

 • 2,5 dl nestettä eli esimerkiksi kauramaitoa, kookosmaitoa tai vettä
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 0,5 banaania
 • 0,5–1 avokadoa
 • 1 kananmuna
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 rkl oliiviöljyä tai voita
 1. Keitä kaurahiutaleet ja pilkottu banaani puuroksi joko kattilassa tai mikroaaltouunissa. (Itse en käytä mikroa, mutta jos käytät mikroa, parhaan tuloksen saat keittämällä puuroa noin 1.40–2 minuuttia täydellä teholla ja sen jälkeen 2.50–3.10 minuuttia 60 % teholla mikron tehosta riippuen).
 2. Kun puuro on kypsä, sekoita siihen suola ja raaka kananmuna.
 3. Sillä välin kun kananmuna kypsyy kuumassa puurossa, muussaa avokado puuroon joko sauvasekoittimella tai haarukalla.
 4. Halutessasi voit lisätä puuroon maun mukaan chian siemeniä, taatelia, marjoja, pähkinöitä tai manteleita.
 5. Kun puuro on lautasella, mausta se voi- tai öljysydämellä.

”Yleensä pyrin kuuntelemaan omaa kehoa ja tuunamaan puuron fiiliksen mukaan tai sen mitä löytyy keittiöstä. Ennen puuron nauttimista hengitän muutaman kerran syvään ja kiitän kuluneesta päivästä”, Emilia kertoo.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Emilia Vuorisalmen rakkauspuuro on proteiinipommi 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X