Googlen kiinnostavimmat haut 2020: Nämä 10 ruokahakua kasvattivat suosiotaan – uskoisitko, että tuttu perunaresepti nousi ykköseksi?

Googlen kiinnostavimmat haut 2020: ruokahakujen ykkönen tuli täytenä yllätyksenä. Oletko sinäkin googlannut tämän tutun perunaruoan reseptiä?

Googlen kiinnostavimmat haut 2020: Google on julkaissut vuosittaisen suosituimpien hakujen listauksensa nyt neljättätoista kertaa. Myös ruokahakujen TOP 10 -lista julkistettiin. Mukana listauksessa on vuoden aikana eniten suosiotaan kasvattaneet haut edelliseen vuoteen verrattuna.

Vuonna 2020 on puhuttu suuresta leivontatrendistä, pizzabuumista ja hurjasta tattivuodesta, mutta nämä haut eivät näkyneet suosiotaan kasvatteneiden hakujen listalla.

Lue myös: Ruokatrendit 2021: Kotimaisuus, hyvinvointi ja vastuullisuus korostuvat – sushirajaa ei enää ole Suomessa

Googlen kiinnostavimmat haut 2020

Kiinnostavimpien hakujen ykköseksi kiiri kotoisa perunasalaatti. Myös kuusenkerkkää ja kuusenkerkkäsiirappi sekä erilaiset luontoaiheiset ruokahaut, kuten suppilovahvero ja kantarelli, kiinnostivat suomalaisia.

Kasviksista suurimmaksi nousi ruusukaali. Koronakeväänä 2020 puhuttiin siitä, että kaikki haluavat leipoa leipää ja pizzaa, ja myös banaanikakku oli suosittu leivonnainen sosiaalisessa mediassa. Nämä eivät näy googlen kiinnostavimpien ruokahakujen listalla. Suomalaisten rakastama muffissi sen sijaan on löytyy listalta sijalta 7.

Kantarelli nousi Googlen haetuimmat 2020 -listalla sijalle 6. 

Kantarelli nousi Googlen kiinnostavimpien hakujen 2020 -listalla sijalle 6. Kuva: Ari Heinonen

Nämä kiinnostivat vuonna 2020 selvästi edellistä vuotta enemmän

  1. Perunasalaatti
  2. Kuusenkerkkäsiirappi
  3. Kuusenkerkkä
  4. Ruusukaali
  5. Suppilovahvero
  6. Kantarelli
  7. Muffinsi
  8. Smoothie
  9. Tippaleipä
  10. Lakkahillo

Lähde: Google 2020
Googlen hakulistoilla näkyvät vuoden aikana eniten nousseet hakusanat, eli ne haut, joiden määrä on kasvanut huomattavasti vuonna 2020 edellisvuoteen verrattuna.

Juttua korjattu 9.12.2020: Googlen haetuimmat 2020 muutettu Googlen kiinnostavimmiksi hauiksi. 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Googlen kiinnostavimmat haut 2020: Nämä 10 ruokahakua kasvattivat suosiotaan – uskoisitko, että tuttu perunaresepti nousi ykköseksi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X