Grillaajan muistilista

Kokosimme yhteen grillauksen pääsäännöt, joita noudattamalla grilliherkut onnistuvat.

1. Vain paras liha onnistuu grillissä.

2. Ota liha, makkara, kasvikset tai kala ajoissa jääkaapista, muuten pinta hiiltyy ja sisus jää kylmäksi.

3. Jos grillaat hiilillä, odota että liekit ovat laantuneet ja hiilet hehkuvat hiilloksena.

4. Kannattaa käyttää lihalämpömittaria. Riippuen siitä, kuinka kypsäksi lihan haluaa lihan, sopivia lihan sisälämpötiloja ovat esimerkiksi: karitsan sisäfilee 55°-65°, naudan filee 53°-64 °, porsaan filee 65° 70°, broilerin rinta 75° ja lohi 55°-60°.

5. Miksi polttaa tahmaisen makeat ja öljyiset marinadit kiinni grilliin, kun grillatun pihvin voi pyöräyttää kastikkeessa suoraan ritilältä. Öljyä lihapala kevyesti, paahda ja mausta vasta sitten.

6. Kokeile myös keitetyn grillaamista. Nopeaa ja helppoa.

7. Hanki kasvisten grillaamiseen grilliwokki tai varraskiekko.

8. Kypsennä kasvisvartaat ja lihavartaat erikseen.

Lisää vinkkejä grillaamiseen:
Grillaajan ABC
Kevyet grilliherkut
Parhaat marinadit grillaamiseen
Grillattuja lisukeruokia
Ruoka.fi: Lihan grillausvinkit

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillaajan muistilista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X