Ruoka

Grillattu ananas on klassikko – nämä 4 makuparia tekevät siitä taivaallisen

Grillattu ananas on varsinainen herkkusuun unelma. Grillin kuumuudessa makeaksi karamellisoituneesta hedelmästä loihdit kesän parhaat lisukkeet ja jälkiruoat.

Tuore ananas on ihanaa sellaisenaankin, mutta vielä parempaa grillin raidoittamana. Unohda purkkiananakset ja poimi ostoskoriisi tuore tropiikin hedelmä. Ero maussa on kuin yöllä ja päivällä. 

Lue myös: Ananas – tropiikin eksoottinen herkku

Kypsän ananaksen tunnistat parhaiten, kun kokeilet nyppäistä keskimmäisiä hedelehtiä. Jos ne irtoavat helposti, on hedelmä valmis syötäväksi. Kypsä ananas tuoksuu raikkaan mehukkaalle ja kuori antaa hieman periksi hedelmää kevyesti painettaessa. Ylikypsä ananas on pehmeä ja haisee käyneelle. Valitse ananas, jonka kuori on ehjä ja lehdet vihreät.

Tuore, kypsä ananas on maultaan ihanan makeaa, kuin karkkia. Grillin kuumuus kuitenkin karamellisoi hedelmäsokerin ja tekee ananaksesta herkun vailla vertaa.

Grillattu ananas sopii mainiosti niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Sujauta grillattu ananasviipale hampurilaisen väliin, pujota vartaisiin, lohko salaatteihin, pilko salsoihin tai tarjoa jälkiruokana jäätelön ja kinuskikastikkeen kera. Jos sinulla ei ole grilliä, ei hätää, myös pannulla paistettu ananas on herkullista: Pyöräytä vain ananaslohkot ruskeassa sokerissa ja paista voin kera pannulla kunnes pinta karamellisoituu.

Ananaksen muikeita makupareja ovat muun muassa chili, limetti, inkivääri, kookos, kardemumma, kinuski ja rommi, kuten oheisista ohjeista huomaat.  

grillattu ananas

Grillattu ananas + jalapeno

Jos kaipaat nopeaa ja helppotekoista piristystä grilliruoalle, tee paahdettu ananassalsa! Ananaksen grillaus käy kätevästi kun halkaiset hedelmän pitkittäin ja leikkaat puolikkaat sitten suurehkoiksi lohkoiksi, joita on helppo käännellä kuumassa grillissä. Paahtuneet ananaslohkot pilkotaan pienemmiksi ja pyöräytetään salsaksi punasipulin, jalapenojen ja persiljan kanssa.

Makean tulinen ananassalsa sopii melkeinpä minkä vain grilliruoan lisukkeeksi. Kokeile sitä esimerkiksi grillipihvin ja -broilerin kyljessä tai teriyaki-tofuvartaiden kaverina.

paahdettu ananassalsa

Ohje: Paahdettu ananassalsa

Grillattu ananas + rommikinuski

Grillattu ananas toimii jälkiruokana ihanasti kuuman kinuskikastikkeen kera. Aikuisten kastike terästetään tilkalla rommia, lasten annoksesta sen voi mainiosti jättää pois. Saat kinuskikastikkeeseen huikean hyvän makuvivahteen, kun korvaat osan valkoisesta sokerista aromikkaalla muscovadosokerilla. 

grillattua ananasta ja rommikinuskia

Ohje: Grillattua ananasta ja rommikinuskia

Grillattu ananas + pistaasi ja limetti

Grillissä makeaksi paahtunut ananas on helppo kesäjälkiruoka ja mukavan kevyt herkku tuhdimman grilliaterian päätteeksi. Ananaksen kaveriksi grilliin voi sujauttaa myös muita hedelmiä, kuten persikkaa tai nektariinia. Yhtä hyvin voit pariloida hedelmät kauniin raidallisiksi ja makoisiksi myös parilapannulla.

Pallo vanilja- tai kookosjäätelöä sekä pistaasi-limettikastike pitävät huolen, että tämä herkkujälkkäri kaavitaan lautasilta viimeistä pisaraa myöten. 

paahdetut hedelmät pistaasikastikkeella

Ohje: Paahdetut hedelmät

Grillattu ananas + halloumijuusto

Kesän jännittävin jälkiruoka tulee tässä. Kreikkalaiseen tyyliin kootut jälkiruokavartaat tehdään ananaksesta ja halloumijuustosta. Suolainen juusto ja makea ananas ovat loistavan koukuttava yhdistelmä, josta grillin lämpö tekee entistä parempaa.

Marinoi ananas-halloumivartaat ennen grillausta sokeriliemessä, jota säväyttävät rommi, inkivääri ja chilikastike. Tähteeksi jääneen liemen voi tarjota kastikkeena ja kaveriksi pyöräyttää pallon vaniljajäätelöä.

ananas-halloumivartaat

Ohje: Ananas-halloumivartaat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu ananas on klassikko – nämä 4 makuparia tekevät siitä taivaallisen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.