Grillattu feta eli grillifeta on uunifetan sesonkiserkku – 3 tapaa grillata fetaa

Grillattu fetajuusto nostaa tutun juuston uudelle tasolle. Grillifeta on uunifetasta tehty sesonkiruoka, joka hurmaa savuisella maullaan. Testasimme kolme tapaa nauttia grillatusta fetasta.

Grillikauden hittiherkuksi voisi povata grillifetaa. Teimme grillifetaa kolmella eri tavalla. Jokaiselle grillattu feta -ohjeelle on oma paikkansa kesän ruokakalenterissa.

Liemessä -blogin kirjoittajan Jennin sinkkudinneriksi kehittelemästä uunifetapastasta tuli kevättalvella hitti. Ohjeen suosiota siivitti sen helppous ja tarina sen takana. Ainekset löytyivät lähikaupasta, kun nälkä iski. Resepti toimi hyvin arki-iltana ja suosio oli taattu. Helppoja reseptejä ei ole koskaan liikaa takataskussa.

Lue myös: Tiedätkö mitä eroa on fetajuustolla ja salaattijuustolla?

 

tomaatti-fetabruschetta

Grilli tuo tomaatteihin ainutlaatuisen aromin. Jätä nyytit auki grillissä.

Grillattu feta 3 tavalla

Grillattu fetajuusto on helppo ruoka. Fetajuusto on todella hyvin säilyvää, joten sitä kannattaa pitää aina jääkaapissa hätävaraksi. Näistä kolmesta ohjeesta on nimittäin apua, jos grillifetahimo iskee.

Lue myös: Uunifeta 5 eri tavalla – katso parhaat maustamisvinkit tästä

Fetan grillaus on helppoa. Avaa paketti, kylkeen tomaattia ja mausteita. Hyvä ruoka on hetkessä valmis.

  1. Grillifeta nyytissä
  2. Grillifeta ilmakuivatulla kinkulla
  3. Grillifetapasta

Grillifeta nyytissä sopii alkupalaksi tai pieneksi suolapalaksi tai lounaaksi. Nyyttiin laitetaan tomaatteja, kevätsipulia ja basilikaa, sekä loraus valkoviiniä fetan lisäksi. Nyytti jätetään auki, että grillin aromit pääsevät imeytymään juustoon ja tomaatteihin. Maukas liemi ja pehmeä juusto syödään leivän kera. Dippaat vain yksinkertaisesti leipää kastikkeseen, joka on muodostunut grillatun tomaatin mehusta, valkoviinistä ja sulasta juustosta.

Grillifeta ilmakuivatulla kinkulla on varmasti kesän helpoin grilliruoka. Tätä tehdään silloin, kun grilli laitetaan päälle vaikeampia ruokia varten ja nälkä jo vähän kurnii vatsassa eikä jaksaisi odotella enää yhtään.

Täytyyhän kokilla on ruoanlaittoruokaa.

Fetajuusto leikataan viipaleiksi ja viipaleet kääritään ilmakuivattuun kinkkuun. Napostelupalat nostetaan grilliin ja ne ovat valmiit parissa minuutissa. Nämä herkut voi syödä sellaisenaan napostelupalana, kun mieli tekee pientä suolapalaa, mutta ne sopivat hyvin myös vihreän salaatin kera tarjottaviksi.

Grillattu feta ilmakuivatulla kinkulla.

Helpoista helpoin grillifetaohje pitää sisällään vain kaksi raaka-ainetta: ilmakuivattua kinkkua ja fetaa. Kuva: Sanna Mansikkamäki

Grillifetapasta on kesän hittilounas. Tähän voi käyttää halutessaan nyytistä jääneet juuston ja mausteiden jämät tai sen voi tehdä alusta alkaen kuten grillifeta nyytissä. Nyytin sisus kaadetaan keitetyn pastan joukkoon ja se on siinä. Pasta-annos on valmis syötäväksi. Pasta-annosta voi halutessaan vielä tuunata lisäämällä joukkoon tonnikalaa tai katkarapuja.

Grillifetapasta on helppo kesäruoka.

Grillifetapasta on helppo kesäruoka. Kuva: Sanna Mansikkamäki

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillattu feta eli grillifeta on uunifetan sesonkiserkku – 3 tapaa grillata fetaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X