Grillipizza maistuu sesongin kasviksilta

Pizza sopii erinomaisesti myös kesään. Kokeile pizzan paistamista grillissä ja valitse maistuvat täytteet kauden kasviksista.

Kesäisen makkaran grillailun lomassa kannattaa kokeilla grillipizzan tekemistä. Grillissä kypsentäminen antaa pizzaan oman säväyksensä. Voit kokeilla alsacelaiseen tyyliin tehtyä pizzaa ja levittää pohjan päälle ranskankermaa ja lohta.

Myös perinteinen pizza tomaattikastikkeineen onnistuu mainiosti grillissä. Kaikki lähtee herkullisesta tomaattikastikkeesta, joka kannattaa keittää itse. Hyvä pizzapohja syntyy puolestaan durumjauhoista ja oliiviöljystä. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavakin saa pyöräytettyä pizzapohjan helposti gluteenittomasta jauhosekoituksesta.

Pizza, jonka päällä juuresviipaleita ja rucolaa

Käytä pizzan täytteenä kauden maukkaita juureksia, kuten perunaa ja porkkanaa. Viimeistele juurespizza tuoreilla yrteillä. Kannattaa myös kokeilla perinteisen tomaattikastikkeen sijasta paahdettua kasviskastiketta, joka antaa pizzalle entistä runsaamman maun.

Sesongissa olevat sienet kannattaa myös hyödyntää pizzassa. Levitä pizzan päälle kantarelleja ja valitse kaveriksi esimerkiksi sipulia ja hyvää mozzarellaa. Syksymmällä kannattaa kokeilla pizzan päälle suppilovahveroita ja savuporoa.

Punajuuri saattaa kuulostaa erikoiselta pizzan täytteeltä, mutta se voittaa epäilijät puolelleen yhdessä vuohenjuuston kanssa. Täydennä punajuuri-vuohenjuustopizzan maanläheistä makumaailmaa vaikkapa pinjansiemenillä ja tuoreella timjamilla.

Pizzan paloja, joissa päälle ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja tomaattia

Grillillä kypsennettäväksi sopivat erinomaisesti myös tuorepizzat, joissa pohjan päälle sivellään pestoa ennen paistamista. Pohja kypsennetään ja vasta sen jälkeen lisätään täytteet. Kokeile päälle chorizo-makkaraa, ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja tomaattia.

Lisää herkullisia pizzaideoita:

Gourmetpizzat
Taateli-ricottapizza
Fenkoli-rosmariinipizza
Tomaattipizza
Ruoka.fi:Pizza Bianco

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillipizza maistuu sesongin kasviksilta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X