halloween lemonade

Halloween-drinkki x 3 – katso ammattilaisen reseptit ja vinkit!

Karkki, kepponen vai kenties sittenkin huikean hyvä drinkki? Halloweenina on lupa leikkiä ruoalla ja juomalla. Tässä kolme hurjaakin hurjempaa Halloween-drinkin ohjetta: yksi aikuiseen makuun, yksi lasten lemppari ja yksi supertrendikäs alkoholiton mocktail. Poimi myös koristeluvinkit, joilla tuunaat juomat helposti teemaan sopiviksi.

Pientä pilkettä juhlajuomiin

Halloweenin drinkit saat viritettyä pienellä vaivalla astetta jännittävämmiksi. Vain mielikuvitus on rajana. Esimerkiksi grenadiinilla värjäät juoman vaikkapa verenpunaiseksi. Grenadiini on granaattiomenan siementen kuorikerroksista puristettua alkoholitonta siirappimaista mehua, jota löydät muun muassa Alkosta ja hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Lue lisää: Kurpitsakakku, kummitustikkarit, paholaisenkastike… Ruokabloggaajien hurjat halloween-ideat!

Viitseliäs koristelee myös drinkkilasien reunat esimerkiksi mustaksi värjätyllä sokerilla. Sokerin värjäykseen sopivat parhaiten geelimäiset elintarvikevärit. Sokeri tarttuu lasin reunaan, kun sivelet reunan ensin limetin- tai sitruunanmehulla ja kastat sitten sokeriin.

Juomiin voi upottaa koristeeksi jotain jännittävää, kuten pääkallon tai luiden muotoisia jääpaloja. Isoon boolimaljaan mahtuu käden muotoinen jääpala. Lasten juomiin sopivat erilaiset kauhuaiheiset makeiset. Viime silaus syntyy värikkäillä pilleillä. Pöytään, tarjottimille tai boolikulhojen ympärille voi asetella koristeeksi muovihämähäkkejä ja tekohämähäkinseittejä. Myös kynttilöiden avulla voi virittää tunnelman juhlaan sopivaksi.

halloween-juomat

3 x Halloween-drinkki

Dark’n Stormy -drinkki

Kuten nimikin jo kertoo, nyt ollaan synkkääkin synkemmän Halloween-drinkin äärellä. Aikuisten makuun oleva  Dark’n Stromy -drinkki tehdään baarimestari-kouluttaja ja ravintola Panzan yrittäjän Erno Vainasen ohjeen mukaan. Juomassa säväyttää rommi ja inkivääriolut eli Ginger beer. Pienellä vaivalla teet juomasta huippuluokan drinkin. Lisää juoman pinnalle muutama tippa angosturaa tuomaan lisämakua sekä -väriä ja koristele lasin reuna vaikkapa mustaksi värjätyllä sokerilla.

dark'n Stormy -drinkki

Ohje: Dark’n Stormy -drinkki

Granaattiomena-mocktail

Kuka väitti, että alkoholista kieltäytyvän tarvitsisi tyytyä veteen? Supertrendikkäät mocktailit eli alkoholittomat drinkit sopivat nekin täydellisesti Halloween-kekkereihin. Väriltään karmaisevasti verenpunaisessa granaattiomena-mocktailissa on yksi osa granaattiomenamehua, kaksi osaa kivennäisvettä ja tilkka limetinmehua.

Voit tarjota granaattiomena-mocktailin yksittäisistä juomalaseista tai koota aineksista isomman boolin. Lisäjujua juomaan saat, kun upotat boolikulhoon jättimäisen, käden muotoisen jääpalan.

Lue lisää: 5 hittiä Halloween-juhliin – nämä reseptit muistetaan vuosien päästä!

granaattiomena-mocktail

Ohje: Granaattiomena-mocktail

Halloween lemonade

Tätä huikeaa Halloween-juomaa eivät lapset voi vastustaa. Halloween lemonadessa on greippi-limonadia ja tilkka grenadiinia tuomassa väriä. Musta sokerireunus, juomaan upotetut vampyyrinhammasmakeiset sekä kauhuaiheinen pilli tuovat viime silauksen. Jos et saa käsiisi grenadiinia, voit värjätä juoman tilkalla vadelmamehutiivitettä.

Halloween lemonade

Ohje: Halloween-lemonade

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Halloween-drinkki x 3 – katso ammattilaisen reseptit ja vinkit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X