Viikon ruoat alle 50 eurolla – 7+1 halpaa ruokaohjetta

Maukas arkiruoka ei vaadi valmistuakseen kalliita raaka-aineita. Edullisista perusraaka-aineista valmistetut kotiruoat eivät häviä maussa hienostuneemmille ruokalajeille. Lisäksi ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Kokosimme edullisia kotiruokia, joista tykkää koko perhe.

Lue myös: Nämä arjen ateriat syntyvät viidellä eurolla – 5 maistuvaa ja edullista ohjetta

Itse tehty pinaattikeitto

Pinaattikeitto on kotiruokien aatelia. Tölkillisestä maitoa ja pussillisesta pakastepinaattia syntyy soppaa koko kattilallinen, eikä hintaa kerry paria euroa enempää. Keitä päälle kananmunat ja varaa lisäksi hyvää leipää.

Pinaattikeitto

Ohje: Itse tehty pinaattikeitto

Kulhoruoka kokoaa sesongin herkut ja jääkaapin tähteet

Kulhoruoka on edullista arkiruokaa monestakin syystä. Kulhoon voi koota edulliset sesonkikasvikset ja hyödyntää myös jääkaappin tähteet. Edellispäivän riisi tai kvinoa, keitinperunat, paistetut broilerifileet tai härkis sekä kurkun kannat ja salaatin lehdet saavat kulhossa hetkessä uuden elämän.

buddha bowl

Ohje: Buddhabowl

Helppo vuokaruoka valmistuu perunoista ja jauhelihasta

Erilaiset vuokaruoat ovat arjen sankareita monestakin syystä. Helppouden lisäksi niihin tarvittavat ainekset ovat usein varsin edullisia. Kun kerrostat uunivuokaan perunamuusia sekä pavuilla jatkettua jauhelihakastiketta ja maustat makoisaksi, on koossa kelpo ateria. Parhaassa tapauksessa olet ratkaissut myös seuraavan päivän ruokapulman, sillä jauheliha-papu-perunasosevuoka on riittoisa ja se maistuu hyvältä myös uudelleen lämmitettynä.

jauheliha-papu-perunasosevuoka

Ohje: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Linssibolognaise

Erilaiset pavut ja linssit ovat nuukailija unelma ja niitä onkin syytä pitää kaapissa pussi jos toinenkin. Linssit sekä pari tölkillistä tomaattimurskaa voi käyttää esimerkiksi tähän linssibolognaiseen. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa esimerkiksi lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla ihan uudenlaisen aterian.

linssibolognaise

Ohje: Linssibolognaise

Kaalipata

Kaali on tunnettu keventäjän, mutta myös nuukailijan raaka-aine. Kokonaisesta kaalista riittää syötävää, eikä kilohinta päätä huimaa. Suikaloi osa kaalista pataan, lisää joukkoon juureksia sekä jauhelihaa ja hauduta muhevaksi. Loput kaalista voi suikaloida viikon aikana erilaisiin kaalisalaatteihin tai sujauttaa vaikka kaalipiirakan täytteeksi.

kaali-jauhelihapata

Ohje: Kaali-jauhelihapata

Jauhemaksapihvit

Milloin viimeksi valmistit maksaa? Maksa ja muut sisäelimet ovat edullisia raaka-aineita, joista valmistuu arkiruokaa helposti ja nopeasti. Jauhemaksapihveihin tarvitset maksan lisäksi vain perunaa, sipulia ja mausteita sekä puoli tuntia kokkausaikaa. Niin, ja lisuke: perunamuusia ja puolukkahilloa parempia (ja edullisempia) seuralaisia tuskin löytyy.

Jauhemaksapihvit

Ohje: Helpot jauhemaksapihvit

Tuoretta leipää ja sämpylöitä

Itse  leipomalla säästää  varmasti. Nesteenä vesi, joukkoon hiivaa, sopivasti jauhoja ja ripaus suolaa niin maukkaat sämpylät onkin siinä. Tähteelle jääneet sämpylät kanattaa pakastaa ja sulattaa sieltä tarpeen mukaan.

Jos tuntuu, ettei aikaa leipomiselle löydy, kokeile Sikke Sumarin ohjeella valmistettavia rapeakuorisia sämpylöitä, jotka valmistuvat lähes itsekseen. Maukkaat pikasämpylät voi kohottaa myös leivinjauheella.

Helpot sämpylät valmistuvat spelttijauhosta.

Ohjeet:

Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruoat alle 50 eurolla – 7+1 halpaa ruokaohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X