Näin kypsytät raa’at hedelmät yhdessä yössä – Joko hallitset tämän yksinkertaisen niksin?

Jokainen meistä on joskus ostanut hedelmän, joka on osoittautunut raa'aksi. Näiden niksien avulla raaka hedelmä on kuitenkin mahdollista kypsyttää kotona helposti ja nopeasti!

Raaka hedelmä voi livahtaa kaupassa ostoskoriin salakavalasti. Kypsymättömiä hedelmiä ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä ne on mahdollista kypsyttää kotona paperipussin tai pakastepussin avulla syömäkelpoisiksi jopa yhdessä vuorokaudessa. Tunnetko jo tämän niksin, jolla hedelmien kypsytys on nopeaa ja helppoa?

Lue myös: Unohda puristelu – näin tunnistat kypsän avokadon helposti

Hedelmien kypsytys paperipussissa

Kaikki hedelmät erittävät etyleenikaasua, joka nopeuttaa hedelmien kypsymistä. Kuitenkin muun muassa omena, banaani ja päärynä erittävät etyleeniä enemmän kuin monet muut hedelmät. Niinpä näiden hedelmien jättäminen esimerkiksi raa’an kiivin, persimonin tai avokadon lähelle auttaa raakoja hedelmiä kypsymään nopeammin.

Kaikkein nopeimmin tuloksia saa aikaan laittamalla raa’an hedelmän paperi- tai pakastepussiin jonkin runsaasti etyleenikaasua erittävä hedelmän kanssa.

Kypsytä raaka hedelmä näin: 

  1. Laita paperi- tai pakastepussiin jokin runsaasti etyleenikaasua erittävä hedelmä kuten omena, banaani tai päärynä.
  2. Laita samaan pussiin ne hedelmät, jotka haluat kypsyttää.
  3. Sulje pussi huolellisesti ja jätä pussi huoneenlämpöön. Jääkaapissa monien hedelmien kypsyminen pysähtyy.
  4. Hedelmien pitäisi tämän tekniikan avulla kypsyä kahdessa tai jopa yhdessä päivässä.

Lue myös: Maistuisiko persimoni, kaki tai sharon? Näistä tunnistat kypsän ja herkullisen hedelmän

kypsät hedelmät, nainen kaupassa, hedelmien kypsyttäminen, hedelmien kypsymisen nopeuttaminen, hedelmien kypsytys

Hedelmien kypsytys riisissä

Toinen tapa saada hedelmät kypsymään on upottaa ne kypsentämättömään riisiin. Riisi nimittäin vangitsee hedelmän erittämän etyleenikaasun ja saa hedelmän kypsymään nopeammin. Riisissä kypsyttäminen toimii tosin ainoastaan hedelmille, joiden kuori on napakka. Esimerkiksi mangon, päärynän tai avokaadon voi kypsyttää riisissä, mutta persikan kanssa niksi ei todennäköisesti toimi.

Kypsytä hedelmä riisissä näin: 

  1. Upota hedelmä riisiin siten, että se peittyy kokonaan. Näin varmistat, että hedelmä kypsyy tasaisesti. Voit käyttää joko valkoista tai ruskeaa keittämätöntä riisiä.
  2. Jätä astia huoneenlämpöön ja annan hedelmän kypsyä rauhassa. Riisiin upottaminen nopeuttaa hedelmän luontaista kypsymisprosessia muutamalla päivällä.

Lähteet: One Green Planet, Simple Most, WikiHow

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin kypsytät raa’at hedelmät yhdessä yössä – Joko hallitset tämän yksinkertaisen niksin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X