Helpot jouluruoat - Kotilieden ruokabloggaajien parhaat joulureseptit
Helpot joulureseptit hakusessa? Näyttävät joulutarjoilut voi valmistaa myös ilman suurempia voimainponnistuksia. Kokosimme yhteen Kotilieden ruokabloggaajien helpoimmat jouluruoat.
Kun haluat päästä jouluna helpolla mausta tinkimättä, ota kokeiluun elegantti sillipannacotta, isoäidin perinteisen ohjeen mukaan valmistettava sinappisilli sekä nerokas glögivispipuuro ja gluteeniton saaristolaisleipä.
Lue myös: Rento ja trendikäs menu aikuisten pikkujouluihin – 7 helppoa ohjetta
Kuohuva glögidrinkki
Kulinarismia mahan täydeltä -blogin Hanna suosittelee kuplivaa glögiä perinteisen lämpimän glögin sijaan.
Hurmaava tervetuliaisjuoma tai alkudrinkki sekoitetaan trendikkään Aperol spritz -drinkin ohjetta mukaillen kuivasta kuohuviinistä, soodavedestä sekä punaviiniglögistä.
Ohje: Glögispritzer
Saaristolaisleipä jokaiseen ruokavalioon
Saran kotikolo -blogissa leivotaan gluteenittomasti ja ilman maitotuotteita sekä lisättyä valkoista sokeria. Tällä kertaa Saran taitavissa käsissä on valmistunut joulun ruokapöydässä ihastusta herättävä saaristolaisleipä.
Saaristolaisleipä on gluteeniton, maidoton sekä kananmunaton, joten leipä sopii myös vegaaniseen ruokapöytään. Makeutukseen käytetään vaahterasiirappia ja mausteeksi ripaus raakakaakaojauhetta, jotka tuovat leipään yllättävän, mutta herkullisen makuvivahteen.
Ohje: Gluteeniton saaristolaisleipä
Perinteiset sinappisilakat
Joulun kalapöytä on monelle jouluaterian kohokohta. Isoäidin sinappisilakoiden ohje on peräisin Skidisti gurmeeta -blogin Hannan isoäidin vanhasta reseptikirjasta.
Sinappisilakat voi valmistaa tuoreista silakkafileistä tai valmiiksi puhdistetuista suolasilakoista ja niiden valmistus on ihanan helppoa. Sinapista, etikasta, öljystä vedestä sekä mausteista sekoitettu kastike kaadetaan lasipurkkiin asetettujen silakkafileiden päälle, minkä jälkeen kalat saavat marinoitua pari päivää jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ohje: Isoäidin sinappisilakat
Elegantti sillipannacotta
Joulusillien ei aina tarvitse olla perinteisiä sinappi- ja etikkamarinoituja sillifileitä. Kuohukermasta sekä kermaviilistä valmistettava, liivatteella hyydytettävä sillipannacotta on hienostunut tapa tarjoilla kalapöydän herkkuja erilaisella tavalla.
Sillipannacotta on vanha ohje, jonka Himahella-ruokablogia pitävä Tiina on aikoinaan saanut kollegaltaan, eräältä ruokatoimittajalta. Elegantti alkuruoka valmistetaan jo edellisenä päivänä hyytymään jääkaappiin, josta se on näppärä nostaa tarjolle juuri ennen h-hetkeä.
Ohje: Ailan sillipannacotta
Ihastuttava glögivispipuuro
Kuinka nerokasta ja ihanan helppoa! Tämä ihastuttava idea on peräisin Piparkakkutalon akka -blogia pitävältä Minnalta. Näyttävä joulupöydän puuro on tehty vispipuurotyyliin. Marjat on jätetty koristeluun, ja itse puurossa on vain mannaryynejä ja glögiä. Voiko tämän helpommalla valmistaa joulun jälkiruokaa?
Ohje: Glögivispipuuro
Jouluiset marengit
Kaakao kermavaahdolla -blogissa herkutellaan joulun aikaan piparin ja suklaan makuisilla marengeilla. Rapeaksi paahtuneiden marenkien pohjat dipataan ensin sulaan suklaaseen ja lopuksi murustettuihin piparkakkuihin.
Reseptissä parasta on paitsi maku, myös se, että marengit voi tehdä valmiiksi vaikka viikkoja etukäteen. Jos haluat päästä vieläkin helpommalla, kaupoissa myydään laadukkaita marenkeja valmiina. Silloin herkun valmistus vie vain muutaman minuutin.
Ohje: Pipari-suklaamarengit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot jouluruoat - Kotilieden ruokabloggaajien parhaat joulureseptit