Helpot kastikkeet

Helpot kastikkeet: Maapähkinäkastike, chili- ja sinihomejuustodipit syntyvät hetkessä

Kesällä nautitaan, herkutellaan ja otetaan rennosti - myös keittiössä. Onneksi myös minimiponnistuksella voi yltää maksimitulokseen. Nämä neljä valoakin nopeampaa kastiketta kruunaavat kesäruoat ja valmistuvat sekoita ja nauti -taktiikalla.

Helpot kastikkeet kruunaavat kesän kypsyttämän sadon ja grillin raidoittamat ruoat maistuvat herkuilta sellaisenaankin, vielä paremmilta maittavalla kastikkeella kruunattuina. Kesän suosikkikastikeohjeissa vaivalloiset valmistusmenetelmät jäävät lomalle ja kastike syntyy suit sait sukkelaan vain kourallisesta raaka-aineita. 

Lue myös: Grillaajan mainiot maustekastikkeet

Nappaa talteen ohjeet Kotilieden neljään nopeimpaan ja helpoimpaan grilliruokien kastikkeeseen. Ne maistuvat yhtä lailla salaattienkin kyljessä ja sopivat myös dipeiksi. Tai kokeile erilaisista kastikkeista, grilliruoista sekä muista kesäherkuista koottua, näyttävää grilliplatteria. Siitä riittää herkuteltavaa isommallekin joukolle!

Ohje: Grilliplatteri

Tujaus tulisuutta: Neljän raaka-aineen chilidippi

Jos aurinko ei riitä tuomaan hikikarpaloita otsalle, kokeile neljän raaka-aineen chilidippiä. Majoneesipohjaisen kastikkeen tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan. Kun valitset chipotle-tabascon tavallisen tabascon sijaan, saat kastikkeeseen herkullista savuisuutta, joka komppaa hyvin erilaisia grilliruokia.

grilliplatter

Ohje: Chilidippi

Sinihomejuustoinen suosikki

Kuohkean sinihomejuustodipin valmistukseen tarvitset kolme raaka-ainetta, sauvasekoittimen ja kymmenen sekuntia aikaa. Miten näin hyvää voikin saada aikaiseksi superhelposti? Tarjoa sinihomejuustodippi esimerkiksi grillipihvin tai -broilerin tai varhaisperunoiden kera. 

raparperi-bbq-kastike ja sinihomejuustodippi

Ohje: Sinihomejuustodippi

Maapähkinäkastike – aasialaista eksotiikkaa

Täyteläinen maapähkinäkastike tuo kesäruokiin ripauksen aasialaista twistiä. Chilin, limetin ja soijakastikkeen maustama pähkinäpohjainen soosi sopii erityisen hyvin broileri- ja tofuvartaiden kaveriksi. Vaikka ohjeessa kastike kehotetaankin surauttamaan tehosekoittimessa, voi sen sekoittaa näppärästi myös kulhossa lusikan avulla.

maapähkinäkastike

Ohje: Maapähkinäkastike

Raikas ja täyteläinen: Limetti-jogurttikastike

Limetin säväyttämä jogurttikastike istuu täydellisesti grillatun kalan ja kasvisten kylkeen. Lempeän, täyteläisen  ja raikkaan makuinen kastike ihastuttaa erityisesti niitä, jotka kaipaavat kesällä lautaselleen kepeitä ja viilentäviä makuja. Limetti-jogurttikastikkeeseen saa helposti vaihtelua saksimalla sekaan erilaisia yrttejä. Kokeile esimerkiksi veikeää korianteria tai raikasta ruohosipulia.

grillattu lohi, kasvikset ja limetti-jogurttikastike

Ohje: Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike

Makeantulinen mangokastike

Tässäpä aikamoinen superohje: yhtä aikaa tulinen, makea ja täyteläinen kastike, joka valmistuu kaiken lisäksi helposti yhdessä hujauksessa. Tulisen mangomajoneesin maun salaisuus on valmis mangochutney sekä tujaus chilikastiketta. Makeantulinen kastike tuo uutta jujua kesän muhkeisiin hampurilaisiin. Yhtä hyvin se sopii myös grillipihvien kylkeen sekä kasvisten dipiksi.

tulinen mangomajoneesi

Ohje: Tulinen mangomajoneesi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helpot kastikkeet: Maapähkinäkastike, chili- ja sinihomejuustodipit syntyvät hetkessä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X