
Helppo kinkkupiirakka – kurkkaa Kotilieden hittireseptit
Kinkkupiirakka on helppo herkku niin arkeen kuin juhlaan. Täyteläinen juusto ja tuoreet yrtit viimeistelevät piirakan maun. Poimi tästä talteen kolme Kotilieden parasta kinkkupiirakkaohjetta!
Kinkkupiirakka on niin valmistujaisjuhlien, syntymäpäivien, perhejuhlien kuin muidenkin illanistujaisten mehevä ja suosittu suolainen tarjottava. Helppo kinkkupiirakka sopii paitsi juhlaan myös arkeen, ja palan piirasta voikin nauttia vaikka päivän päätteeksi tai herkullisena välipalana.
Lue myös: Gluteeniton suolainen piirakka x 3
Kinkkupiirakka on parhaimmillaan raikkaan salaatin kera nautittuna, ja sen voi tarjoilla joko lämpimänä tai kylmänä. Pohjan voit leipoa itse tai käyttää kaupasta ostettua valmispohjaa. Kotiliesi kokosi yhteen kolme parasta kinkkupiirakan ohjetta. Näillä resepteillä kinkkupiirakka syntyy käden käänteessä!
1. Helppo kinkkupiirakka
Kinkkupiirakan pohjaan tarvitaan vain kolme raaka-ainetta: voita, vehnäjauhoja ja kylmää vettä. Piirakan mehevän täytteen salaisuus on palvikinkku, jota tuore purjo ja basilika maustavat. Voit myös halutessasi kokeilla lisätä täytteeseen kuutioitua paprikaa.
Kinkkupiirakan ohjeella voi tehdä helposti myös muita suolaisia piirakoita. Piirakan täytteeksi sopivat esimerkiksi savukala ruohosipulin tai tillin kera tai päärynä sinihomejuuston kanssa.
Katso ohje täältä: Mehevä kinkkupiirakka
Lue myös Anna.fi: Mehevä sipuli-kinkkupiirakka
2. Klassinen kinkkuquiche
Klassisen tyylikäs kinkkuquiche eli Quiche Lorraine on Koillis-Ranskasta lähtöisin oleva kinkkupiirakka, jonka taikinakuori täytetään herkullisilla raaka-aineilla. Kyseessä saattaa olla yksi maailman vanhimmista kinkkupiirakan ohjeista, sillä kerrotaan, että resepti on kehitetty jo 1500-luvulla.
Kinkkuquichen sisältä löytyy paitsi kinkkua myös purjoa ja juustoraastetta, ja olennaisessa osassa ovat myös kananmunat ja kerma. Halutessaan ohjetta voi varioida käyttämällä kinkun tilalla pekonia tai maustamalla piirasta vaikka sinihomejuustolla. Perinteinen Quiche Lorraine täytetään savupekonilla.
Katso ohje täältä: Kinkkuquiche tai Quiche Lorraine eli kinkkujuustopiirakka
Lue myös: Kinkku-juustopiirakka Quiche Lorraine – katso ohje videolta!
3. Täyteläinen parsakaali-kinkkupiirakka
Helppo kinkkupiirakka syntyy vikkelästi valmistaikinasta. Höystä piirakka parsakaalilla ja saat vaihtelua peruskinkkupiiraaseen. Parsakaalin kukintojen ja palvi- tai keittokinkun lisäksi täytteeseen tulee kuutioitua porkkanaa. Hienonnettu ruohosipuli ja hippusellinen timjamia viimeistelevät piirakan täydellisesti.
Parsakaali-kinkkupiirakasta saa maittavan kasvisversion, kun korvaa kinkun sienillä tai paloitelluilla kasviksilla kuten purjolla, paprikalla, oliiveilla, kesäkurpitsalla, pinaatilla ja kevätsipulilla. Ota ylijäävät parsakaalin varret talteen ja käyte ne hyödyksi. Niistä syntyy herkullinen alkupala, kun varret kuorii. Varret voi tarjoilla raakoina vaikka dippikastikkeen kera.
Katso ohje täältä: Parsakaali-kinkkupiirakka
Lähteet: Päivi Heininen (toim.): Kotilieden iso leivontakirja
Artikkelia on muokattu 21.4.2023 klo 15:00
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo kinkkupiirakka – kurkkaa Kotilieden hittireseptit
Lifestyle Rotinan kinkkupiirakka salaatin kera on todella hyvää.