
Helppo lihapiirakka kolmella tavalla arkeen ja juhlaan
Lihapiirakan voi tehdä pellille tai taikinasta voi muotoilla pieniä lihalla täytettyjä pasteijapiiraita. Rakastettu piirakka taipuu myös gluteenittomaan tai munattomaan ruokavalioon sopivaksi versioksi.
Klassinen ja helppo lihapiirakka sopii sekä arkeen että juhlaan. Pellillinen lihapiirakkaa sopii nautittavaksi niin suuriin sukujuhliin kuin rauhalliseen iltapalahetkeenkin. Pasteijamaiset lihapiirakat vaativat hieman enemmän pyörittelyä, mutta palkitsevat leipojansa herkullisesti.
Näillä helpoilla Kotilieden ruokatoimittajien ja ruokabloggaajien laatimilla resepteillä onnistut taatusti leipomaan piirakan, joka vie herkuttelijoiden kielet mennessään!
Lue myös: Helppo kinkkupiirakka – 3 hittireseptiä
Lue myös: 5 x näyttävä ja upea kakku – koristeena marenkia, macaroneja ja ruusuja
Perinteinen ja helppo lihapiirakka
Peltilihapiirakka on herkku, jonka suosio on taattu, ja joka syntyy ilman turhaa näpertelyä. Piirakkataikina kohotetaan hiivalla, minkä jälkeen taikina jaetaan kahteen osaan. Toinen osa kaulitaan pohjataikinaksi, ja toinen taikinalevy painetaan piirakan päälle, kun piiras on täytetty.
Taikinan sisään leivotaan täyte, joka valmistetaan keitetystä naudanlihasta tai paahdetusta jauhelihasta. Riisisuurimot ja kananmuna mehevöittävät täytettä. Valkopippuri ja sipuli antavat piirakalle makua.
Piirakasta saa helpon kasvisversion vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi soijarouheeseen.
Katso ohje tästä: Mehevä lihapiirakka
Gluteeniton ja maidoton peltilihapiirakka
Saran kotikolo -blogin ohjeella syntyy maukas gluteeniton ja maidoton lihapiirakka. Taikina valmistetaan gluteenittomasta jauhoseoksesta ja täytteen puuroriisi keitetään kookosmaito–vesi-seoksessa. Jauhelihatäyte maustetaan paprikajauheella, juustokuminalla ja meiramilla.
Ruokaisasta lihapiirakasta saa tuunattua helpon päivällisen, kun piirakan väliin lisää paistamisen jälkeen viipaloitua kananmunaa ja piiraan nauttii salaatin kera!
Katso ohje tästä: Gluteeniton ja maidoton lihapiirakka
Munattomat lihapiirakat
Suklaapossu-bloggaajan munattomat lihapiirakat ovat niin aikuisten kuin lastenkin suosiossa. Taikina kohotetaan kuivahiivalla, minkä jälkeen taikinasta leikataan pyöreitä palasia, joiden päälle piirakkatäyte asetellaan. Taikinapyörylät taitellaan puoliksi siten, että niistä syntyy puolikuun muotoisia lihataskuja.
Piirakan täyte koostuu uuniriisistä, jauhelihasta, sipulista sekä savustetusta paprikasta. Lihapiirakoiden täytteen voi maustaa herkuttelijoiden mieltymysten mukaan. Esimerkiksi chilillä saa piirakoihin ihanan pirteän maun.
Mikäli taikinaa jää yli, siitä voi tehdä mitä-jääkaapista-sattuu-löytymään-pasteijoita. Nämä pasteijat täytetään nimensä mukaan kaikella, mitä mitä kaappiin on sattunut jäämään. Esimerkiksi kinkusta, sinihomejuustosta ja juustoraasteesta saa ihanan täytteen!
Katso ohje tästä: Lihapiirakat uunissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo lihapiirakka kolmella tavalla arkeen ja juhlaan
Ompa paska nettisivu. Kaikkea muuta löytyy mutta ei nopeasti katsottuna itse ohjetta. Never ögen!!!