mansikkahillo

Helppo mansikkahillo – tarvitset vain marjoja ja sokeria, ehkä tilkan vettä

Mansikkahillo syntyy helposti Kotilieden ohjeilla. Tarvitset vain kaksi tai kolme ainesosaa ja puhtaita purkkeja, loppu sujuu leikiten. Nauti mansikkahillosta aamupuuron, lettujen tai pannukakkujen kanssa.

Mansikoiden paras aika on juuri nyt! Ensimmäiset punaposkiset kaunottaret syödään tietysti sellaisenaan suoraan rasiasta tai pellosta, seuraavista leivotaankin kesäherkkuja moneen lähtöön. Osa mansikoista kannattaa kuitenkin säilöä talven varalle. Tällä ohjeella mansikkahillo valmistuu helposti vain kahdesta tai kolmesta raaka-aineesta.

Lue myös: Säilötään hilloja

mansikkahillo

Näin helposti keität mansikkahillon

Käytä hilloon vain pestyjä ja perattuja marjoja. Jätä myös ylikypsät marjat käyttämättä, niistä syntyy löysää hilloa.

Jos keität mansikkahillon hillosokerista, tarvitset marjojen ja hillosokerin lisäksi tilkan vettä. Vesi lisätään mansikoiden kera kattilaan, kuumennetaan ja hillosokeri lisätään joukkoon vasta sitten vähitellen ja varovasti sekoitellen.

Jos käytät tavallista sokeria, kaada mansikat ja sokeri kerroksittain kattilaan ja anna niiden mehustua ensin viileässä yön yli tai tunnin verran huoneenlämmössä ja kuumenna seos vasta sitten kiehuvaksi. Tavallista sokeria käytettäessä vesitilkkaa ei tarvita.

Lue myös: Keitä kesän marjoista hilloa, marmeladia, mehua tai hyytelöä –  7 ohjetta

Valitse hillon keittämiseen paksupohjainen teräs- tai emalikattila. Ohutpohjaisessa hillo palaa helposti pohjaan.

Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Vältä turhaa sekoittamista, jos et halua marjojen soseutuvan. Ravistele kattilaa sen sijaan välillä, jottei hillo pala pohjaan. Kuori pinnalle kertyvä vaahto reikäkauhalla.

Jos käytät tavallista sokeria, tölkitä hillo kuumana hyvin pestyihin, kuumassa uunissa steriloituihin tölkkeihin piripintaan. Puhdista myös kannet upottamalla ne vesikattilaan ja kiehauttamalla. Jos käytät hillosokeria, anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia välillä sekoitellen ennen kuin tölkität sen. Pyyhi tölkin suut puhtaiksi ja sulje tölkit heti.

Lue myös: Helppo mansikkahillo

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppo mansikkahillo – tarvitset vain marjoja ja sokeria, ehkä tilkan vettä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X