Herkkusuiden suurin kesätapahtuma lähestyy – Taste of Helsingin ravintoloiden menuissa näkyvät ruokatrendit –  monessa menussa perunaa

Uudistunut kesäruokafestivaali tarjoilee 9 huippuravintolan ruokia edulliseen hintaan neljän päivän ajan Töölönlahden puistossa Helsingissä. Nyt ravintolat ovat julkistaneet myös menunsa.

Seitsemännen kerran 14.-17.6.2018 järjestettävä Taste of Helsinki -ruokatapahtuma tarjoilee kesän suurimman ja erikoisimman piknik-kattauksen tänä vuonna Kansalaistorin sijasta Töölönlahden puistossa. Tänä kesänä mukana on vain yksi tuttu ravintola, muut ovat tapahtumassa ennennäkemättömiä.

Lue lisää: Suositun ruokafestivaalin ravintolat paljastettiin – mukana todellinen yllätysnimi Lapista

Kerralla iso kattaus huippuravintoloiden ruokaa

Tapahtuma tarjoilee matalan kynnyksen mahdollisuuden päästä maistelemaan ruokia useammalta ravintolalta samaan aikaan eli yhden illan aikana voi koota omat suosikkiannoksensa ja nauttia ne piknik-hengessä samanhenkisten ihmisten seurassa. Annokset maksavat 5-13 euroa.

Tapahtuman aikana pääsee näkemään huippukokkien työskentelyä sekä kuka tahansa voi osallistua ilmaiseen Electrolux Chef’s Secrets -kokkikouluun Suomen kokkimaajoukkueen kanssa.

Suomi-makuja ja sesongin herkkuja – monelta listalta löytyy perunaa

Ravintoloiden menuilta tulee löytymään runsaasti villiyrttejä, luomua, metsän antimia ja sesongin primööreitä eli alkukesän ensimmäisiä satokauden herkkuja. Peruna näkyy monen ravintolan listalla myös. Kukkaiset maut kuten seljankukka ja mesiangervo näkyvät muutamalla listalla.

Yhdeksän ravintolaa tarjoilee yhteensä 36 ruoka-annosta.

Chapter, Helsinki

Selleriä & seljankukkaa (v) 5 €

Puikula perunaa, naudan sydäntä & keltuaista 6 €

Pihlajan lehtiä & raparperia 6 €

Turskaa & vihreitä 10 €

Esperanto, Tukholma

The Kushiyaki Experience

Purjo/ hapankerma/ piparjuuri (v) 5 €

Sinisimpukka/ musta valkosipuli/ peruna 6 €

Kanannahka/ pohjolan viismauste/ hunaja 6 €

Kananpojan muna/ hiillostettu hollandaise/ tattari/ bbq lehdet (v) 11 €

Fabrik

Perinteinen ranskalainen paté, pikkeleitä ja hapanjuurileipää 6 €

Italialainen tryffelillä maustettu risotto pallo (v) 5 €

Tuulihattu ’Profiterole’ vadelmilla ja kookoksella 6 €

Anjou kyyhkyä kesän vihreillä herneillä 13 €

Olo Garden, Helsinki

Yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä 6 €

Härkätatakia, seesamia ja savustettua majoneesia 6 €

Ryppylimettiä ja kuusta 5 €

Friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta (v) 8 €

Latva, Helsinki

Peruna-merilevävaahtoa, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa (v) 5 €

Bosgårdin kartanon luomu Charolais-härkää, savustettua munavoita ja Ahlbergin tilan sinapinvihreitä 6 €

Hiillostettu tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa 6 €

Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa, aji amarillo chili ja samettikukka ”leche de tigre” 9 €

Nolla, Helsinki

Rapea sienivohveli: Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä 6€

Siikacarpaccio: Vihreää romesco-kastiketta ja suolaheinävinegretteä 6 €

Raparperijäätelö: Mansikkamarenkia, olutmäskiä ja karamellia 5 €

Parsaa ja sampea: Paahdetut uudet perunat ja mesiangervokastike 10 €

Tapahtuman on tuonut Suomeen Barry MacNamara (oik. kuvassa) yhdessä Mira (vas.) vaimonsa kanssa.

Ragu, Helsinki

Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli 6 €

Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia 6 €

Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää 5 €

Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia 8 €

Sky, Ounasvaara

Kaskinaurista Sodankylästä, kuusenkerkkä”pestoa” ja sieniä (v) 6 €

Miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua 6 €

Suklaata, herkkutatti-kinuskia ja puolukkaa Napapiiriltä 5 €

Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä 8 €

Wino, Helsinki

Tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa 6 €

Punakampela rillette, näkkileipää ja pikkelöityä kurkkua 5 €

Raparperia ja suklaata 6 €

Kauden kasviksia, savustettua perunaa ja lipstikka beurre blanc (v) 8 €

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkkusuiden suurin kesätapahtuma lähestyy – Taste of Helsingin ravintoloiden menuissa näkyvät ruokatrendit –  monessa menussa perunaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X