Huippukokki David Chang testasi purkkitonnikalaa ensimmäistä kertaa – hämmästyttävän hyvä tonnikala-pastasalaatti yllätti kokin itsensäkin

Paras tonnikala-pastasalaatti piknikille, noutopöytään tai lounaalle tehdään huippukokki David Changin hämmästyttävän helpolla ja herkullisella ohjeella.

Tonnikala-pastasalaatti, joka hurmasi sen tehneen kokinkin. Kuulostaa todella hyvältä! Täytyihän meidän testata ohjetta.

Huippukokki David Chang tunnetaan Momofuku-ravintolaketjusta. Huippukokilla on monta reseptiä takataskussa, ja niistä on ravintolaversioiden jälkeen tullut todellisia hittejä.

David kokkaa aasialaisista klassikkoruoista rentoja street food -versioita, joista Momofuku tunnetaan.

Juuri David on monen somehittireseptin takana. Muistatteko Momofukun marinoidut kananmunat? Tai Bo ssäm -salaattinyytit? Ne ovat kaikki lähtöisin alkujaan Momofuku-ravintolan listalta.

Tonnikala-pastasalaatti David Changin tapaan

Korona-aika on saanut monet huippukokit kokkailemaan kotonaan livelähetyksissä, joita he julkaisevat Instagramissa.

Yksi mielenkiintoisemmista seurattavista on David Chang, joka jo kyllästymiseen asti on kokkaillut yli kuukauden perheelleen aamiaisia, lounaita ja illallisia.

Davidin esiintyminen on hauskaa ja viihdyttävää, myös erittäin koukuttavaa. Häneltä saa mainioita ruokavinkkejä ihan tavalliseenkin kokkaukseen, kuten tämän tonnikala-pastasalaatin.

”Olen kyllästymiseen asti tehnyt perheelleni ruokaa. He pitävät minua privaattikokkinaan. Olen heidän palvelijansa ja tarjoilijansa”, hän sanoo ja nauraa välillä lähetyksissä.

David lähettää samalla terveiset kaikille maailman privaattikokeille, koska tietää nyt, millaista työ on. Koska ravintolat ovat kiinni, ja herra ei pääse töihin, perhe nauttii hänen seurastaan ja vaatii useita ruokia päivän mittaan.

View this post on Instagram

Made something similar a couple times over the years for family meals in restaurants but never with canned tuna. I don’t know if I’ve ever worked in restaurant that actually had canned tuna for anything even staff meal. Basically a pasta salad with a tuna sauce…I got a box of some vegetables shipped in today and it made me so happy. I’m running low on salt and I’m trying not to go to grocery store so I’m not salting my pasta water. That’s just not going to happen anymore. So much salt used to make water salty…a waste right now. Tuna Sauce – this has basically become a workhorse dressing for me the past month or so. In a magic bullet put one can of tuna, one egg yolk, garlic clove, salt and pepper; msg, rice wine vinegar, olive oil. Mixed 1.5 boxes of pasta with parsley, pickled chili peppers, green pepper, celery, window sill scallions and onion powder. I got some onions and potatoes today but saving them for another dish this week. I’ve been using a lot of onion powder these days. I also added some fish sauce and the pickling liquid from the chili peppers. Mix together served with some baby spinach Pretty fucking tasty. Served 7 adults with leftover to spare Ps – everyone in the house is doing plenty. Apologies to all my housemates for my joke #sandbagmaster

A post shared by Dave Chang (@davidchang) on

Ensimmäistä kertaa purkkitonnikalaa

David keetoo, ettei ole koskaan aikaisemmin tehnyt salaattia purkkitonnikalasta. Nyt hän päätti ottaa haasteen vastaan ja tehdä siitä helpon salaatin koko perheelle.

Ohje todella toimii. Sen salaisuus piilee kastikkeessa ja juuri oikeaan kypsyysasteeseen keitetyssä pastassa.

Monesti kokithan sanovat, että juuri kastikkeet ovat kaiken ruoanlaiton a ja o. Myös tavallinen tonnikala-pastasalaatti nousee uudelle tasolle, kun siihen tekee tämän huippuhyvän kastikkeen.

David muistuttaa videolla myös siitä, että tasapaino on tärkeää. Etenkin aasialaisessa ruoassa on oltava suolaisen, happaman ja makean tasapaino kunnossa.

Tämä tonnikala-pastasalaatti sopii hyvin piknikille, noutopöytään ja lounaaksi koko perheelle. Kokeile ja kerro, mitä pidit!

Psst! Oletko jo mukana Kotilieden ruokaryhmässä Facebookissa?

Kotilieden ruokaryhmässä keskustellaan hyvästä ruoasta ja leivonnasta sekä jaetaan innostavia ideoita keittiöön. Löydät ryhmän Facebookista nimellä Kotilieden ruokaryhmä.

Ryhmässä jaamme parhaita ideoita niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin, lautaselle ja lasiin. Liittyessäsi ryhmään näet ensimmäisten joukossa toimituksemme tekemät ajankohtaiset ruokauutiset, saat sesongin parhaat reseptit sekä nerokkaimmat keittiövinkit arkeen ja juhlaan. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja jakamaan parhaita ideoita sekä kertomaan, mitä teillä tänään syödään!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Huippukokki David Chang testasi purkkitonnikalaa ensimmäistä kertaa – hämmästyttävän hyvä tonnikala-pastasalaatti yllätti kokin itsensäkin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X