affogato espresso-kinuskikastikkeella

Isänpäivän jälkiruoka – helppo herkku, joka onnistuu kaikilta

Tie isän sydämeen käy vatsan kautta. Jos isä on oikea herkkusuu, ei isänpäivänaterian päättävää jälkiruokaa sovi unohtaa.

Isän hurmaamiseen ei välttämättä tarvita valtavasti aikaa ja vaivaa. Tässä isänpäivän jälkiruoka: viisi helpointa ja herkuinta vaihtoehtoa.

Lue myös: Isänpäivän parhaat kakut ja leivonnaiset

1. Maailman helpoin suklaamousse

Kuten nimikin jo kertoo, nyt ollaan todella helpon jälkiruoan äärellä. Kahden aineksen suklaamoussen valmistukseen tarvitset vain suklaata ja kermaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Toki halutessasi voit hieman hifistellä ja lisätä mausteeksi vaikkapa konjakkia tai rommia, pikakahvijauhetta tai tuoretta minttua.

Maailman helpoin suklaamousse

© Tiina Rantanen

Ohje: Kahden aineksen suklaamousse

2. Uuniomenat ja kinuski

Tämän jälkiruoan juju piilee klassisessa makuparissa, uuniomenoissa ja kuumassa kinuskikastikkeessa. Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja täytä kolot voilla ja sokerilla. Kinuskiomenat karamellisoituvat uunissa vastustamattomiksi, paahtokinuski kruunaa herkun.

Kinuskiomenat

Ohje: Kinuskiomenat

3. Jäätelö ilman jäätelökonetta

Aina on hyvä hetki herkutella jäätelöllä. Pätkisjäätelön valmistukseen tarvitset vain kourallisen raaka-aineita sekä pakastimen. Jäätelön pohja tehdään kermasta ja kondensoidusta maidosta, joiden joukkoon sekoitetaan suklaakastiketta ja -keksejä sekä minttusuklaisia pätkispaloja. Koska herkkujäde tehdään pakastimeen valmiiksi jo edellisenä päivänä, voi juhlapäivänä keskittyä vain nautiskeluun.

pätkis-jäätelö

Ohje: Pätkisjäätelö

4. Helppo ja raikas isänpäivän jälkiruoka: Lemon posset

Kun isänpäivän aterian päätöksen tulee olla raikas, mutta täyteläinen, tartu tähän reseptiin. Lemon possetin kolme raaka-ainetta ovat kerma, sokeri sekä sitruuna ja herkku lähestulkoon tekee itse itsensä. Kiehauta kerma, sokeri ja sitruunamehu ja siirrä seos sitten annosmaljoihin. Anna sitruunavanukkaiden hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ja koristele ne ennen tarjoilua makusi mukaan.

lemon posset

Ohje: Lemon posset

5. Jäätelöannos aikuiseen makuun

Kahvia, kinuskikastiketta, mantelilikööriä… Affogato espresso-kinuskikastikkeella on jäätelöannos aikuiseen makuun. Aktiivista kokkausaikaa tarvitset vain vartin verran, joka kuluu kinuskikastikkeen valmistukseen, muutoin jälkiruoka on kokoamista vaille valmis.

Affogato espresso-kinuskikastikkeella

Ohje: Affogato espresso-kinuskikastikkeella

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Isänpäivän jälkiruoka – helppo herkku, joka onnistuu kaikilta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X