Ruoka

Jäikö hillo löysäksi? Muista aktivoida hillosokeri – onnistuminen on minuuteista kiinni

Säilöntään tarkoitettujen erikoissokereiden kanssa kannattaa olla tarkkana, jotta lopputulos onnistuu. Hillon keittäminen on tarkkuutta vaativaa puuhaa.

Hilloamiskausi käy kuumana. Puutarhan omenat, päärynät ja luumut ilahduttavat talvella esimerkiksi hillona. Hillon keittämisessä on omat niksinsä, jotta lopputuloksesta tulee onnistunut.

Lue myös: Näin onnistut hillon teossa: Ota haltuun hillon peruskaava ja parhaat hilloreseptit

Yksi suurimmista virheistä tehdään keittämisessä. Hillo saattaa jäädä liian löysäksi, eikä se säily kovin hyvin.

omenapuu – hilloaika

 

”Suurin syy löysään hilloon on liian lyhyt keittoaika,” Suomen Sokerin markkinointiassistentti Tiina Palomäki sanoo.

Sokerin liukeneminen ei riitä

Hillon valmistuksessa pitää olla kärsivällinen ja antaa hillosokerin pektiinin aktivoitua.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

”Keittoaika alkaa siitä, kun seos alkaa kuplia, eli kiehua kevyesti kattilassa. Ei riitä, että sokeri vain liukenee esimerkiksi omenasoseeseen. Jos hilloa vain kuumennetaan tai keitetään vain vähän aikaa, hillosokerin hyytelöimisaine pektiini ei todennäköisesti ehdi liueta nesteeseen. Keitä hilloa sokerin kanssa vähintään 10 minuuttia kuplimisesta alkaen. Hillosokerin sisältämä pektiini vaatii keittämisen toimiakseen,” Palomäki sanoo.

Lue myös: Marttojen vinkkilista hillonkeittäjälle – näin onnistut hillon valmistuksessa!

Yleisohje on, että hilloihin käytetään sokeria noin 500–700 g/hedelmä- tai marjakilo. Jos et halua kovin makeaa hilloa, siihen on lisättävä säilymistä ja hyytymistä edistäviä aineita.

Palomäki muistuttaa, että kannattaa noudattaa hillosokeripakkausten annosteluohjeita, sillä sokerin vähentäminen vaikuttaa hillon rakenteeseen. Jos keittää esimerkiksi kaksinkertaisia hillomääriä, ohjeissa annetut keittoajat eivät myöskään enää pidä paikkaansa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäikö hillo löysäksi? Muista aktivoida hillosokeri – onnistuminen on minuuteista kiinni

Sinun täytyy kommentoidaksesi.