Jälkiruoka lasissa: piparkakkutiramisu

Jälkiruoka lasissa – näyttävät luksusherkut valmistuvat vähällä vaivalla

Jälkiruoat tarjotaan pienemmälle porukalle kätevästi mutta näyttävästi lasista. Kokosimme yhteen Kotilieden houkuttavimmat jälkiruokajuomat ja upeimmat annosjälkkärit.

Jälkiruoka lasissa säväyttää näyttävällä ulkonäöllään silloinkin, kun ainekset ovat yksinkertaiset ja jälkkäri valmistuu vikkelästi. Laseihin rakentuvat juhlien sykähdyttävimmät jälkiruoat.

Juotavat jälkiruoat aikuisille

Lasista tarjottava  kuuma ja makea mokka tai terästetty kaakao päättää pehmeästi aterian. Juotavan jälkiruoan kanssa voi viimeistellä jouluaterian ilman ähkyä.

Vanilja, valkosuklaa, kahvi ja konjakki. Siinä ovat aikuisten kaakaojuoman ainekset.

Kuppi kuumaa kruunaa aterian, mutta teepä suodatinkahvin tilalle iki-ihana irish coffee. Se ei jätä ketään kylmäksi.

Jälkiruoka lasissa: Rommikahvi eli eksoottinen kahvijuoma

Tumma kahvi saa syvyyttä tujauksesta rommia. Kuva: Kristiina Kurronen

Minttusuklaan ystäville maistuu After Eight -kahvi,  jossa espresso-kahvi saa makua kaakao-jauheesta ja terästyksen minttulikööristä. Mausteista potkua kaipaava ihastuu taatusti rommikahviin eli eksoottiseen kahvijuomaan.

Alkoholiton kultakahvi saa makua sahramilla maustetusta maitovaahdosta ja mukavaa potkua chilistä. Kahvikissan unelma, todellinen herkkujuoma syntyy kahvin, kaakaon ja suklaan makuliitosta.

Kun huulilla on Amaretto-likööristä tehty juotava tiramisu, tiedät miltä onni maistuu.

Lue myös Anna.fi: Pikkujoulujen parhaat jälkiruoat: 12 x helppo pikkujouluherkku

.

Jälkiruoka lasissa – pieni pala taivasta

Annosjälkiruoat ovat parhaimmillaan, kun koolla on pieni porukka. Jälkiruoka tulee myös aivan eri tavalla esiin, kun se tarjotaan valmiina kauniina annoksina läpinäkyvästä lasista, jossa näkyvät jälkkärin eri kerrokset, värit ja sävyt.

Tiramisu on suomalaisten suosikkijälkiruokia. Nyt tämä klassikko tarjotaan kauniina annoksena jallallisesta lasista piparkakkumaustein tuunattuna.

Jäätelö ei ole pelkkä kesän jälkiruoka, vaan maistuu aina. Roseekuohuvajäätelö kuuluu jo maultaan luksusjälkkäreiden kastiin, näyttävä tarjoilutapa tekee tästä jälkiruoasta katseenvangitsijan. Toffeen ystävä ihastuu taatusti Affogato espressoon, joka tarjotaan annosmaljasta kinuskikastikkeella höystettynä. Tämä on todellinen kahvinystävän suosikkijälkiruoka!

Juustokakunkin voi tehdä lasiin. Hedelmäiset juustokakut ovat hetkessä valmiit.

Karpalo sopii erityisen hyvin talven ja joulun jälkiruokien makumaailmaan. Kokeile karpalomaljaa tai ikiklassikkoa karpaloita ja kinuskikermaa.

Pannacotta tarjotaan yleensä aina lasisesta annosmaljasta. Pannacotta on mainio jälkiruoka, jonka voi muunnella aina vuodenaikaan sopivaksi. Jouluinen pannacotta saa makua ja näyttävyyttä päärynöistä ja glögista.

Jälkiruokien raikkainta linjaa edustavat hedelmäsalaatit. Sitrushedelmistä, persimonista, granaattiomenasta ja viinirypäleistä tehdään maukas taateleilla höystetty itämainen salaatti. Se tarjotaan tietysti lasista.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jälkiruoka lasissa – näyttävät luksusherkut valmistuvat vähällä vaivalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X