Ideoita ruoanlaittoon

Kaappaus keittiössä Kape Aihisen kanaruoka houkuttaa: ”Rapea frittikana maistuu täydelliseltä!”

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkönä ja Roster-ketjun takaa tunnettu Kari ”Kape” Aihinen paljastaa uutuuskirjassaan omat suosikkireseptinsä. Huippukokin keittiössä herkutellaan frittiruoalla, mutta myös makaronilaatikolla.

Mikä ja kuka?

Huippukokin arki on kiireistä. Sen huomaa luettuaan Kape 24 h keittokirjan, jossa seikkaillaan tv:stä tutun kokin matkassa yhden vuorokauden ajan. Kari ”Kape” Aihinen paljastaa Kape 24 h (Tammi 2017) suosikkireseptiensä lisäksi millä ruoalla hän hemmottelee henkilökuntaansa ja mikä kala on lasten suosikki.

Kirja on sekoitus bistroruokaohjeita, fine diningia ja kotiruokaa.

Heti alussa tuli ongelmia. Kirjan sisällysluettelo on ”hepreaa” ja niin sekava, että tällainen ammatikseen keittokirjoja lukevakaan ei siitä selviä. Punaista lankaa saa etsiä ja kirjan sisältö jää nopeasti ensilukaisulla hyvin epäselväksi. Onko tämä nyt kotikokille sopiva vai ei? Onko tässä tarpeeksi haasteita ja uusia ideoita? Jos päähenkilö ei olisi tuttu tv:stä, niin kirja jäisi varmasti hyllyyn sekavan taittonsa takia.

Kapefaneille kirja on loistohankinta. Kirjaa pitää lukea ajan kanssa. Eläväinen teksti ja tarinat ovat ammattikirjoittajan Kapen suulla tehtyä tarinaa, joka kyllä imaisee mukaansa. Kirjaan hetken syvennyttyä, pääsee kokemaan millaista sukkulointia useampaa ravintolaa pyörittävän kokin arki on.

Ohjeet ovat takuuvarmoja, mutta haastavia. Ensi askeleitaan keittiössä opettelevalle kotikokille kirja ei paljon ideoita tarjoile, mutta haastavuutta ja uusia ideoita kaipaavalle harrastelijalle jo kyllä.

Kaappaus keittiössä "Kapelta" on tullut uusi keittokirja Kape 24 h.

Testasimme, toimiko?

Kirjasta löytyi herkullisen kuuloinen frittikanaohje Kentucky Fried Chiken –tyyliin, jonka päätin testata. Kananugetit ovat kovin ällöttävä vaihtoehto pikaruokalassa, mutta saisiko siitä herkullista itse tehtynä?

”Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella sriracha-chilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa,” Aihinen lupailee kirjassa.

Ohje tuntui todella simppeliltä, mutta edetessäni kohti paistovaihetta eli uppopaistamista, tajusin miksi en tee frittiruokaa koskaan kotona. Ravintolan keittiössä frittaaminen on varmasti nopeaa ja kätevää, koska öljyastia käy kuumana siinä vieressä. Kotona harvalla on frittikeitin valmiina odottelemassa. Tarvitset öljyä vähintään 1-2 l (eikun kauppaan, tätä ei mainita ohjeessa). Lisäksi pelko leimahtavasta öljystä huolettaa. Lopputulos oli kuitenkin aivan fantastinen. Syntisen rapeat nugetit olivat suolaisen ja rasvaruoan himossa täydellinen valinta. Srirachamajoneesia tulen tekemään toisenkin kerran. Miksi sitä ei saa pikaruokapaikoista? Haloo!! Oli sen verran hyvää!

Kape 24 h kirjassa Kaappaus keittiössä "Kape" Aihinen paljastaa suosikkiohjeensa.

.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaappaus keittiössä Kape Aihisen kanaruoka houkuttaa: ”Rapea frittikana maistuu täydelliseltä!”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.