Kalakauppiaan vinkki: ”Muista nämä 3 asiaa, niin saat rapean nahan kalalle!”

Paistettu kala on herkkua. Etenkin jos nahka on rapea ja sisus mehevä.

Tukkutorin kala on omistaja Karl Huttusen näköinen kauppa keskellä urbaania Helsingin Sörnäisten tukkutoria. Unelma omasta kalakaupasta toteutui keväällä 2017.

”Asiakkaat ovat erittäin laatutietoisia ja jotkut heistä käyvät päivittäin. Palveluun kuuluu vinkkien ja ruoan valmistusohjeiden jakaminen, hyvä palvelu on täällä isossa roolissa,” kauppias kertoo.

Karl Huttunen Tukkutorin kalasta tuntee tuoreen kalan.

Karl Huttunen Tukkutorin kalasta tuntee tuoreen kalan.

Tukkutorin kalasta kannattaa kysellä valmistusvinkkejä. Suomustetun kalan nahka on todellista herkkua ja se onkin monen mielestä melkein paras osa kala-ateriaa. Rapean nahan takana on muutama asia. Muista nämä 3 vinkkiä, kun tavoittelet täydellisen rapeaa nahkaa.

  1. Kalan nahasta saa rapean, kun muistaa lämmittää pannun kunnolla.
  2. Voi kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa niin se ei pala.
  3. Kalan nahka kannatta kuivata talouspaperilla ennen paistoa, jos se on kovin märkä.

Tukkutorin kalassa iso osa tuotteista tulee kotimaisilta kalastajilta, mutta mukaan mahtuu myös runsas valikoima äyriäisiä ja muita maailman kaloja. Kun haluat oppia mustekalan tai jättirapujen valmistuksesta, suuntaa Tukkutorin kalaan.

Kotimaisten herkkujen ystäville on lisäksi laaja valikoima sillejä, silakoita, salaatteja ja savukaloja.

Karl Huttusen 2 x kalaresepti

kampasimpukoita ja vaniljavoita

Artikkeli on osa 3 osaista kalakauppajuttusarjaa, joka on julkaistu 3-18 Kotiliedessä.

Tukkutorin kala
Osoite:
Työpajankatu 2 B, 00580 Helsinki
tukkutorinkala.fi
Avoinna:
Ma–la klo 7–18 
Lounas ma–pe klo 11–14, brunssi lauantaisin klo 11–15.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalakauppiaan vinkki: ”Muista nämä 3 asiaa, niin saat rapean nahan kalalle!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X