kanacurry

Kanacurry muhevoituu bataatilla ja hautuu uunissa herkuksi – onko tässä talven herkullisin ruoka?

Kanacurry sakeutetaan muhevasti bataatilla. Intialaiset mausteet antavat ruoalle lämpöä, kookosmaito pehmentää kokonaisuutta. Uunissa meheväksi haudutettava curry on talviruokaa parhaimmillaan.

Paukkuva pakkanen ja Aasian suuntaan vivahtavat lämpimät mausteet sopivat yhteen kuin pipo päähän. Tiesitkö, että muhevan curryn voi valmistaa vaivatta myös uunissa?

Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

Sopivasti potkua

Kanacurryn raaka-ainelista on hengästyttävän pitkä, kuten aasialaishenkisissä ruoissa usein tuppaa olemaan. Älä kuitenkaan pökerry, suuri osa tarvittavista aineksista on mausteita, joista syntyy todellinen makujen ilotulitus. Kun kaikki tykötarpeet on kasassa, käy uunicurryn valmistus leikiten. 

Kanacurryyn voi mainiosti upottaa erilaiset maustetahnapurkkien pohjat. Juuri ne, jotka olet hankkinut tiettyä ruokaa varten ja unohtanut sitten jääkaapin perälle kuivahtamaan. Currytahnaksi sopii melkeinpä mikä tahansa, mutta punainen on aina varma valinta. 

Ja jos inkivääritahna, chilitahna tai sitruunaruohotahna uupuu, sen voi mainiosti korvata myös tuoreella. Currytahnan ja chilin määrällä voi vaikuttaa ruoan tulisuuteen ja maustaa sen juuri niin äreäksi tai lempeäksi kuin itse tykkää. Kun mausteet kuumentaa öljyssä ennen pataan lisäämistä, niistä saa enemmän irti ja kunnon maun kastikkeen pohjaksi.

intialaiset mausteet

Chili, valkosipuli ja inkivääri muodostavat curryn pohjan, muutoin mausteita voi lisätä varsin vapaasti. Kuva: Sampo Korhonen

Kana ja sen seuralaiset

Valitse currya varten broilerisuikaleita, rintafileitä tai rasvaisempia paistileikkeitä, jotka pysyvät uunissa muhiessaan takuulla mehevinä. Liha ruskistetaan kevyesti pannulla sipulin ja mausteiden kera. Älä paista kanaa kuivaksi, se kypsyy kyllä loppuun uunissa.

Kanan lisäksi kastikkeeseen sujautetaan bataattia, joka tekee ruoasta muhkean ja tuhdin. Makean bataatin ja runsaiden mausteiden makuliitto on herkullinen ja koukuttava, mutta muutkin kasvikset ja juurekset, joita vihanneslaatikostasi löydät sopivat kanan kaveriksi. Kokeile porkkanaa tai vaihteeksi vaikka kurpitsaa.

kanacurry

Kanacurry hautuu uunissa muhekeaksi ja meheväksi. Lisukkeeksi sopii riisi tai vaikkapa naan-leipä. Kuva: Riikka Hurri

Kanacurry uunissa – vaivaton arkiruoka tai leppoisa viikonloppuateria

Pitkän haudutusajan vuoksi kanacurry ei ole pöydässä vartissa, mutta varsin vaivattomasti se kuitenkin valmistuu. Kun broileri on ruskistettu pannulla mausteiden kanssa ja bataatti lohkottu pataan sopiviksi paloiksi, valmistuu ruoka kuin itsekseen. Ruoka saa hautua uunissa kolmisen varttia, muttei se ole moksiskaan vaikka saunoisi tovin pidempäänkin. Curry on parasta, kun bataatti on kypsynyt läpikotaisin pehmeäksi ja ihanan makeaksi. Mausteetkin tykkäävät, kun saavat avautua uunin lämmössä kaikessa rauhassa täyteen aromiinsa. 

Muista vain tarkkailla nesteen määrää. Jos curry uhkaa muuttua liian sakeaksi, lisää tilkka nestettä. Muutoin voit puuhailla muita arjen askareita tai heittäytyä vaikka pitkälleen sohvalle ja vain odotella herkkuruoan valmistumista.

Kanacurry sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai leivän kera. Lisukkeena voi tarjota myös riisiä, joka imee itseensä muhkean kastikkeen viimeisetkin pisarat ja maut. Korianteria kannattaa lisätä lautasille ylenpalttisesti. Nokare ranskankermaa ja muutama paahdettu pähkinä sopivat nekin curryn kaveriksi.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kanacurry muhevoituu bataatilla ja hautuu uunissa herkuksi – onko tässä talven herkullisin ruoka?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X