Bataattipihvit

Kasvispihvit, -pyörykät ja falafelit ovat arkiruokaa

Kasvisruoan ei tarvitse olla yksitoikkoista, koska kasvikset taipuvat kaikkeen mahdolliseen pihveistä lähtien.

Kasvisruokia tehdessä kannattaa pitää mielessä, mistä kasvikunnan raaka-aineista saa hyvin proteiinia. Erilaiset herneet, pavut ja linssit ovat hyviä proteiinin lähteitä. Tofua ja muita soijavalmisteitakaan ei kannata unohtaa.

Punajuurifalafelit

Kasvisruoat ovat varsin suosittuja maailmalla. Varsinkin Lähi-idässä ja Intiassa kasvisruoat ovat yleisiä ja erittäin herkullisia. Muista ruokakulttuureista onkin hyvä ammentaa kasvisruokaideoita omaankin keittiöön.

Lähi-idässä suosittuna katuruokana tunnettu falafel on herkullinen ja monipuolinen ruoka. Kikherneistä tehdyt pallerot uppopaistetaan yleensä öljyssä, mutta saat terveellisempiä, kun kypsennät ne uunissa. Kokeile syksyn punajuurisadon kunniaksi punajuurifalafeleja, jotka sopivat vaikkapa riisin tai salaatin seuraan. Voit myös sujauttaa falafeleja pitaleivän väliin.

Punajuuri-vuohenjuustopitsa

Punajuuresta syntyy myös maukasta pizzaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen punajuuri-vuohenjuustopitsa täytetään ohuilla punajuuriviipaleilla, parmesaaniraasteella sekä vuohenjuustolla. Koko komeus maustetaan oreganon sijaan tuoreella timjamilla.

Pitsan lisäksi moni muukin italialaisen keittiön herkku taipuu kasvisversioksi. Kasvisminestronessa käytetään papuja lihan sijaan ja höyryävä keitto tarjoillaan tuoreen basilikan ja parmesaanilastujen kera. Myös lasagne maistuu ilman lihaa. Kokeile kasvis-vuohenjuustolasagnea, jossa valkokastikkeeseen lisätään täyteläistä vuohenjuustoa.

Kasviscurrya pannussa

Intialaisen keittiön ystävä pyöräyttää lempeän kasviscurryn tai pinaatista ja juustosta tehdyn muhennoksen, saag paneerin.

Joka kodin arkiruokaklassikot, kuten lihapullat, vaihtuvat nekin helposti kasviversioon. Mehevät kasvispyörykät syntyvät porkkanasta ja parsakaalista. Valmiit pyörykät maistuvat vaikka keitettyjen perunoiden kera. Myös jauhelihapihvit voi korvata vaikkapa bataattipihveillä, jotka maustetaan jalapenolla ja tarjoillaan maukkaan mangochutneyn kanssa.

Lisää kasvisruoasta:

Kasvisruokaa arkeen
Ihanat kasvisruoat
Kasviksilla vaihtelua arkiruokiin
Ruoka.fi: Säästä rahaa – vietä kasvisruokaviikko

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kasvispihvit, -pyörykät ja falafelit ovat arkiruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X