Onko tässä kevään kaunein ja helpoin raparperipiirakka?

Valitsimme kevään kauneimman raparperipiirakan, joka on kaiken lisäksi uskomattoman helppo tehdä. Raparperista voi kuitenkin valmistaa paljon muutakin, kuten herkullisen jäätelön ja mehevän pullaherkun.

Näin käsittelet raparperin

Ohutvartista, nuorta raparperia ei tarvitse kuoria. Loppukesän vanhemmat, paksuvartiset raparperit kuoritaan tyvestä päin kuori irti vetäisemällä. Raparperi kerätään tarttumalla sen varteen tukevalla otteella, kiertämällä ja vetäisemällä varsi irti juuresta saakka. Raparperin kirpeys johtuu sen sisältämästä oksaalihaposta, joka sitoo kalsiumia. Siksi raparperiruokien kanssa on suositeltavaa syödä samalla jotakin maitotuotetta.

Lue myös: 6 raparperileivonnaista, joista yksikään ei ole piirakka

Kevään kaunein raparperipiirkka

Tässä raparperipiirakassa on kaikki kohdallaan. Helppo ja hyvänmakuinen piirakka on kaiken lisäksi kahvipöydän katseenvangitsija. Mantelijauhe tekee pohjasta mehevän ja vaniljatäyte antaa makeudellaan sopivan vastapainon piirakan hapokkaalle raparperille.

raparperi-vaniljapiirakka

Ohje: Raparperi-vaniljapiirakka

Pullainen raparperi-mansikkakehrä

Tämä leivonnainen yhdistää kesän kaksi parasta: mansikat ja raparperin. Pullainen mansikka-raparperikehrä saattaa äkkiseltään vaikuttaa vaivalloiselta, mutta se syntyy tarvittaessa vaikka mökkiolosuhteissa. Hurmaava pullaherkku tehdään pikaviinerimäisestä pullataikinasta, jonka väliin rullataan pehmeää voikreemiä sekä raparperi-mansikkahilloketta. Rullat asetetaan irtopohjavuokaan, paistetaan ja koristellaan lopuksi sokerikuorrutteella.

mansikka-raparperikehrä

Ohje: Pullainen raparperi-mansikkakehrä

Kesän paras raparperijäätelö

Tässä saattaa hyvinkin olla kesän paras jälkiruoka – tai ainakin viilein ja raikkain. Raparperisoseella maustettu kotitekoinen jäätelö maistuu täydelliseltä kinuskikastikkeen, makeiden marenkien ja kesän kypsyttämien metsämansikoiden kera. Jäätelö onnistuu myös ilman jäätelökonetta, kunhan muistat sekoittaa massaa pakastamisen aikana.

raparperijäätelö

Ohje: Brudhällin raparerijäätelö

Alkoholiton raparperibooli

Kylmä juoma virkistää kuumana kesäpäivänä ja sopii myös kesäjuhlien janojuomaksi. Pirteän punainen raparperibooli tehdään ilman alkoholia raparperi- ja mansikkamehusta sekä sitruunaisesta kivennäisvedestä, joten se maistuu myös lapsille. Korvaa jääpalat jäädytetyillä mansikoilla ja raikasta juoma tuoreilla mintunlehdillä.

raparperibooli

Ohje: Alkoholiton raparperibooli

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onko tässä kevään kaunein ja helpoin raparperipiirakka?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X