Kesän helpoimmat leivonnaiset – nämä leivot ilman uunia

Kesän ykkösleivonnaisissa saa vetää mutkat suoriksi ihan luvan kanssa. Uunikin jää lomalle, sillä kesän helpoimmat leivonnaiset tehdään kaupan valmiskääretorttuja sekä -marenkilevyjä hyödyntäen, kerrostetaan suoraan lasimaljaan tai nostetaan uunin sijasta pakastimeen jähmettymään.

Poimi nerokkaiden kesäleivonnaisten ohjeet talteen yllätysvieraiden varalle, mökkikautta silmällä pitäen tai niitä hetkiä varten, kun haluat päästä leipomisessa vähän helpommalla.

Lue lisää: Raakasuklaakakku, porkkanaleivokset ja muut ilman uunia syntyvät leivonnaiset – 8 helppoa ohjetta

Mansikkakakku kääretorttuviipaleista

Mansikkakakku on kesäleivonnaisten ykkönen. Tämä helppo ja persoonallinen yksilö tehdään kääretorttuviipaleista, jotka pinotaan lomittain tarjoiluvadille. Sinne tänne pursotetaan vaniljaista kerma-rahkaseosta ja koko komeus kruunataan tuoreilla mansikoilla. Ohjeessa kääretorttu leivotaan itse, mutta voit hyvin oikaista myös kaupan valmiilla.

Mansikkakaaretorttukakku

Ohje: Mansikkakääretorttukakku

Marenkia, marjoja ja kermaa

Marjapavlova on kesän kahvipöydän kaunotar. Se on myös hyvä valinta silloin, kun tarjolla pitää olla jotain gluteenitonta. Itse tehdyt marenkilevyt voi mainiosti korvata kaupan leipäosastolta löytyvillä marenkipohjilla. Kermatäyte ja kesän makeuttamat marjat saavat valmispohjistakin tehdyn tortun maistumaan ihanalta. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenkilevyt eivät sitkisty.

Muista myös brittiläinen eton mess -kerrosjälkiruoka. Murustele marengit maljaan, lisää kermatäyte ja marjat. Valmista!

Marjapavlova1

Ohje: Marjaisa pavlova

Kesäinen tiramisu aikuiseen makuun

Tämä aikuiseen makuun suunnattu kesäinen tiramisu tehdään kermaliköörissä kostutetuista Savoiardi-kekseistä, lemon curdilla raikastetusta mascarponevaahdosta sekä sesongin makeimmista marjoista.

Tiramisu on hienostunut, mutta silti rento leivonnainen, eikä lainkaan vaikea valmistettava. Kananmunista erotellaan valkuaiset ja keltuaiset, jotka vaahdotetaan ja sekoitetaan varovasti mascarponejuuston joukkoon. Sitten ainekset vain kerrostetaan laakeaan maljaan: ensin pohjalle kermaliköörissä kostutettuja keksejä, sitten mascarponevaahtoa ja vielä sama homma uudelleen. Tee tiramisu kuitenkin jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii tekeytyä meheväksi ja koristele vasta hetki ennen tarjoilua.

aikuisten tiramisu

Ohje: Aikuisten tiramisu

Jäädytetty juustokakku

Jos kesäkeittiöstäsi löytyy irtopohjavuoka, pari sekoituskulhoa sekä sähkövatkain ja pakastin, kannattaa tarttua tähän ohjeeseen. Nina Lincolnin jäädytetyn suklaa-juustokakun pohja tehdään keksimuruista ja voisulasta, täyte suklaasta, tuorejuustosta, kermasta ja parista kananmunasta. Voit tehdä kakun pakastimeen valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua, kunhan muistat nostaa sen huoneenlämpöön tekeytymään noin puoli tuntia ennen h-hetkeä.

jäädytetty suklaa-juustokakku

Ohje: Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustokakku

Syötävät kukat viimeistelevät kokonaisuuden

Kesäleivonnaisissa mutkat vedetään suoriksi eikä koristelunkaan kanssa tarvitse turhia stressata. Jos pihallasi kukkiin esimerkiksi juhannusruusu, voi sen kukkia poimia kakkujen koristeeksi. Muita syötäviä ja kakun päälle soveltuvia koristekukkia ovat muun muassa orvokki, syreeni, laventeli ja  kehäkukka, joita voi poimia paitsi luonnosta ja kotipuutarhasta, myös valmiiksi pakattuna hyvin varusteltujen kauppojen hedelmäosastolta. Kukkakaupan kukat sen sijaan on tarjoitettu vain maljakkoon.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesän helpoimmat leivonnaiset – nämä leivot ilman uunia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X