Suklainen appelsiinihyytelökakku

Suklainen appelsiinihyytelökakku

Näyttävä pääsiäiskakku kruunaa juhlapöydän! Katso ohjeet, miten kaunis koriste syntyy.

Raikkaan pääsiäiseenkin sopivan kevätkakun yllätys on vaniljainen riisitäyte. Toisiinsa kietoutuneiden oksien lomasta pilkistelevät suloiset pajunkissat ja herkät ruusut.

Katso suklaisen appelsiinihyytelökakun resepti täältä.

Näin teet pajukranssin kakun päälle

1. Leikkaa talouspaperin hylsy pituussuunnassa kahtia. Aseta hylsynpuolikkaat vierekkäin leikkuulaudalle. Leikkaa leivinpaperista iso pala. Taita se kahtia. Aseta leivinpaperi puolikkaiden päälle siten, että taitoskohta tulee hylsyjen väliin.

2. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Kaada sula pursotuspussiin, jossa
on pyöreä tylla, jonka aukon koko on noin 3 mm.

Voit pursottaa myös pakastuspussilla, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon. Pursota leivinpaperialustan päälle kaarevia oksia ja sivuhaaroja muutaman sentin päähän toisistaan.

Pursota pieniä ulokkeita pajunkissoiksi. Nosta leikkuulauta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta suklaa jähmettyy.

3. Pursota pajunkissat valkosuklaasta. Sulata valkosuklaa ensin mikrossa ja laita minigrip- tai pakastuspussiin. Pursota. Nosta leikkuulauta jääkaappiin, kunnes valkosuklaa on jähmettynyt. Irrota oksat alustasta. Muodosta pajukranssi asettelemalla oksia limittäin kakun päällisosan ympäri.

Näin teet kauniit kermaruusut kakkuun

1. Värjää kevytvispi keltaiseksi pastavärillä. Voit vahvistaa väriä vatkaamisen aikana. Sihtaa vaahtoutuvaan kermaan vaniljakreemijauhe, joka tekee kermasta jämäkämpää. Lusikoi kermavaahto pursotuspussiin, jossa on ruusutylla. Liimaa kermanokareen avulla kukkanaulan kantaan pieni leivinpaperinpala.

Aseta tylla kukkanaulan päälle kapeneva pää ylöspäin. Pidä tyllaa paikallaan.

Kierrä kukkanaulaa peukalon ja etusormen välissä ”akselin ympäri” samalla, kun painat kermavaahtoa pussista. Näin syntyy kukan keskiosa, jonka ympärille pursotetaan terälehtiä.

2. Pursota terälehdet siten, että katkaiset pursottamisen parin sentin välein. Pursota seuraava lehti hieman edellisen terälehden päälle. Nosta tyllaa ylöspäin irti kukkanaulasta, jolloin terälehtiin tulee kaarevaa muotoa. Kokeile tyllan eri asentoja.

Kun kallistat tyllan kapeaa päätä kohti kukan keskiosaa, syntyy nupullaan olevia ruusuja. Ulospäin kallistettaessa kukat avautuvat enemmän.

3. Siirrä ruusu saksenkärkien avulla ja käytä apuna myös sormenpäätä tai cocktail-tikkua. Asettele ruusut tasaisesti oksien päälle, alle ja sivuille.

Kakkuleipuri, muista nämä!

1. Pohjan voi tehdä myös keksipohjana. Murskaa 200g Domino-keksejä ja sekoita joukkoon 50g margariinisulaa. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

2. Brownies-pohjaa kannattaa kokeilla sellaisenaankin. Kypsennä uunivuoassa ja jätä keskeltä hiukan kosteaksi. Lisukkeiksi sopivat kermavaahto tai vaniljajäätelö.

3. Kakusta saa kiillettä vaihtelemalla erilaisia versioita vuodenaikaan ja teemaan sopivaksi. Kesällä voi hyödyntää tuoreita marjoja, kuten mustikkaa, lakkaa tai mansikkaa. Marjasosetta laitetaan samassa suhteessa kuin appelsiini-sitruunamehua.

4. Kiilteen tekemiseen sopivat myös kaupan mehukeitot. Erikoisempia värejä saa elintarvikeväreistä, joita voi sekoittaa esimerkiksi sitruunalla ja sokerilla maustettuun veteen.

5. Älä käytä juustokakun kiilteen päällä marsipaani-, sokerimassa- tai pikeerikoristeita, sillä ne sulavat nopeasti. Kerma- ja suklaakoristeet kestävät hyvin.

6. Suklaakoristeiden onnistumisessa suklaan merkillä on ratkaiseva merkitys. Ruokakauppojen suklaista Brunbergin suklaa toimii parhaiten – koristeet jähmettyvät kestäviksi. Erikoiskaupoista saa myös koristelusuklaita eri väreissä.

7. Yksinkertaisempi toteutusvaihtoehto on pursottaa suklaa oksistoksi suoraan kiilteen päälle. Pursotus kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä, jotta suklaa ei muutu kostean näköiseksi.

 

Keskustelu

onkohan tuossa pääsiäisen pajukakussa liian vähän liivatetta vai miksi se tuli pehmeää ja onko tuo 500gr 2 purkkia vaahtoutuvaa vaniljakastiketta kakku oli kyllä oikein hyvänmakuinen vaikkakin vaikeasti leikattava

Reseptissä mainittu vaniljakastike ei ole Flora Vanillan vaahtoutuvaa vaniljakasiketta, vaan Valion 500 g:n pöniköissä myytävää Vanilla-nimistä vaniljakastiketta. Flora Vanilla on juoksevampaa, joten kyseistä tuotetta käytettäessä täyte saattaa jäädä liian löysäksi. Tässä linkki Valion Vanilla-kastikkeen tuote-esittelyyn helpottamaan oikean tuotteen löytämistä:
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Tuotteet_ja_Uutuudet/Tuoteryhma/Tuote?t_ryhma=KASTIKKEET&productId=4442&t_nimi=Valio+Vanilla%26trade%3B+vaniljakastike+500+g+HYLA%AE&tuory=1885

Toivoisinpa ,että joku tulisi ja toisi tuomisiksi näin ihanalta näyttävän kakun. Vai pitäisikö itse yllättää naapuri!

Taas on jutun kirjoittajalta mennyt onnistuneesti sulaminen ja liukeneminen sekaisin. Alakoulun fysiikan kertaaminen olisi paikallaan. Sokerikoriste tuskin sulaa juustokakun päällä, liukeneminen lienee enemmän kuin todennäköistä.

Tämä oli ensimmäinen kerta,kun sain hyydykekakun epäonnistumaan. Täytteessä on liian vähän liivatetta, vaikka käyttäisikin paksumpaa vaniljakastiketta. Itselläni täyte kirjaimellisesti valui pöydälle, kun irrotin reunavuoan.

Oli kiva yllätys, varsinkin, kun kakku oli menossa kyläpaikkaan 🙁

Kommentoi juttua: Suklainen appelsiinihyytelökakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X