Uunimakkara eli uunilenkki on klassikkoruoka, joka maistuu silloin tällöin.

Klassikoiden klassikko! Koska olet viimeksi tehnyt uunilenkkiä? Takuuvarma hittiruoka

Silloin tällöin on saatava uunimakkaraa.

Perinteinen uunimakkara on klassikkoherkku, joka pääsee välillä unohtumaan. Verestä muistoja ja valmista klassinen uunimakkararuoka juustolla ja sinapilla. Takuuvarma ohje on helppo, halpa ja varmasti koko perheen suosikki, jota halutaan ottaa lisää.

Makkarakastike on myös klassikkoruoka.

Lenkkimakkarasta valmistuu myös mainio makkarakastike klassiseen tyyliin ruskeassa kastikkeessa.

Monessa kodissa uunilenkkiä on syöty aina perjantaisin saunan jälkeen. Klassinen uunilenkki kuorrutetaan juustolla ja kaverina tarjoillaan perunamuusia. Lisäksi rasvaiselle makkararuoalle sopivat mummon kurkut. Klassinen hölskykurkku tehdään kurkusta ja etikkaliemestä. Siivuta pieneen hillopurkkiin kurkkua, kaada joukkoon etikkaa, vähän sokeria ja suolaa sekä loraus vettä. Lisäksi voit laittaa mukaan myös tuoretta tilliä. Ravista kunnolla ja se on siinä! Helppo huippukokkienkin suosima ohje pikkeliliemelle toimii – 1-2-3 sääntö on helppo muistaa.

Lenkkimakkara on monikäyttöinen arkiruoka, joka taipuu myös muunlaiseen ruoanlaittoon.

Kansallisruoaksikin tituleerattu makkara maistuu suomalaisten arkiruokapöydässä niin eväsleivän välissä kuin makkarakastikkeessa. Pyttipannu ja makkaraperunat ovat myös suosittuja makkararuokia.

Hittiohje

Kokeile Kotilieden herkullista uunimakkaraa vaikka jo tänään tai tulevana viikonloppuna.

Avainsanat

Keskustelu

Voi herramunjee. Köyhien vakioruokaa. Pirkka-lenkki maksaa 0,99 ja riittää neljälle hengelle. Ei mitenkään terveellinen ruokavalio.

Takuuvarma hittiohje? Sukulaisten kanssa ollaan puhuttu lenkkimakkarasta leivän päälle tai kastikkeeseen laitettuna. Kaikki olivat sitä mieltä, että ei siitä hyvää saa tekemälläkään. Halpaa perusruokaa se kyllä on, mutta ei kyllä tulisi mieleenkään tehdä. Millä ihmetellä artikkelin luoja luulee ohjeen olevan hitti? Kysympähän vaan…

Kommentoi juttua: Klassikoiden klassikko! Koska olet viimeksi tehnyt uunilenkkiä? Takuuvarma hittiruoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X