Teresa Välimäen vappupiknik.

Teresa Välimäki tekee vappupiknille tuoreita sämpylöitä: ”Sikke Sumarin kuuluisat sämpylät ovat ehdoton herkku!”

Vapun piknik-korista löytyy tietenkin perunasalaattia, mutta lisäksi myös tuoreita sämpylöitä. Kuinka vappuaamun kiireessä ehtii vielä leipomaankin? Teresa paljastaa nerokkaan sämpyläniksin.

Vappupäivän aamuna piknik-korin pitää notkua herkkuja. Parhaat eväät ovat sellaiset, jotka voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Tuoreet sämpylät kuuluvat ehdottomasti perunasalaatin kaveriksi piknikille.

”Omaan piknik-koriin valmistan kirkasta perunasalaattia kapristen kera, hyvää kimchi- tyylistä kaalisalaattia, lisäksi hyvää leipää tai sämpylöitä. Esimerkiksi Siken ihanat Namasten aamusämpylät sopivat vappuun, sillä taikina tehdään etukäteen. Lisäksi hyviä juustoja, leikkeleitä, itse tehtyä aprikoosihilloketta sekä tietty jotain makeaa, vaikkapa mansikoita ja mascarponekermaa ja tietysti kuohuviiniä,” Teresa kertoo.

Teresan vappupiknik

Miten ihmessä vappuaamuna ehtii leipomaan? Eikö sämpyläiden paistaminen ole aikaavievää puuhaa?

”Ei todellakaan! Siken Naminamasten sämpylätaikina tehdään edellisenä iltana valmiiksi ja aamulla taikina kasataan vain pellille leivinpaperin päälle keoiksi ja paistetaan. Kuinka helppoa ja nopeaa! Tuoreet sämpylät eivät ole koskaan olleet helpompi valmistaa. Taikinaa ei vaivata, se vain sekoitetaan illalla valmiiksi ja taikinaan voi lisäillä mitä jauhoja kaapista löytyy.”

Teresan ja Johanna Lindholmin uudessa juuri vapuksi julkaistussa kirjassa Parhaita ruokahetkiä (Otava) annetaan valmiita menuehdotuksia myös piknikille sekä erilaisiin kesän juhliin ja tapahtumiin. Kirjassa on kekseliäitä ja helposti toteutettavia reseptejä, jotka ovat ryhmitelty valmiiksi menu-ehdotuksiksi elämän erilaisiin ruokahetkiin.

Parhaita ruokahetkiä

Täydellisen piknikin salaisuus

Teresa toivoo vapulta tietenkin hyvää ilmaa. Täydellinen vappupiknik vaatii auringon paistetta.

”Toivoisin, että aurinko paistaisi, ei tuulisi eikä kanandanhanhia olisi sotkemassa nurmikkoa. Mukana olisivat parhaat ystävät, loistavat eväät ja riittävästi juomaa, eikä kenelläkään olisi kiire mihinkään,” Teresa toivoo.

Varmaa auringonpaistetta ja piknikejä on luvassa kesän aikana enemmänkin.

”Odotan kesää erityisesti siksi, että vietän siitä kaksi kuukautta Lounas-Ranskassa The Happy Hamletin majatalossa kokkaillen. Olen varma, että muutamia piknikkejä tulee sielläkin vietettyä!”

Keskustelu

Kommentoi juttua: Teresa Välimäki tekee vappupiknille tuoreita sämpylöitä: ”Sikke Sumarin kuuluisat sämpylät ovat ehdoton herkku!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X