Kuinka katat pöytäsi ja mitä laitat tarjolle? – katso ideat ja pääsiäisen parhaat reseptit kananmunasalaatista kokonaiseen broileriin!

Pääsiäinen tuo tullessaan kevään ja valon. Juhlapyhinä varataan aikaa herkuttelulle ja ystäville. Kaunis kattaus virittää juhlatunnelmaan.

Pääsiäinen on tehty pajunkissoista, narsisseista, suklaamunista ja toinen toistaan herkullisemmista ruoista. Keväinen pääsiäispöytä puetaan kevään heleisiin väreihin eli keltaiseen ja vihreään sekä hempeisiin patellisävyihin. Käy pöytään ja nauti kaikilla aisteilla! 

pääsiäiskattaus

Jos haluat vähäeleisen ja tyylikkään kattauksen, pidä astioiden värimaailma yhtenäisenä. Kaunis puupintainen pöytä ei välttämättä kaipaa liinaa. Kata maanläheisen ruskean pariksi pastellisävyjä ja kirkasta keltaista tai vihreää. Myös harmaa komppaa kauniisti kevään vihreää.

Valkoinen pöytäliina tuo juhlavaa ja arvokasta tunnelmaa, eivätkä värikkäät astiat näytä sen päällä liian räikeiltä. Valkoiset astiat puolestaan nousevat esiin, kun katat ne värikkään tabletin tai kaitaliinan päälle.

Narsissit, liljat, tulppaanit ja pajunkissat ovat tyypillisiä pääsiäiskukkia. Maljakkoon voi myös asettaa oman pihan oksia. Ne  näyttävät hyviltä maljakossa sellaisenaan, mutta koristeeksi voi sitoa myös muutaman höyhenen. 

Muna on uuden elämän symboli ja itseoikeutetusti pääsiäisen kaunein koriste. Tee munista hauskat nimikyltit ruokapöytään tai vaikkapa kaunis asetelma keskelle ruokapöytää. Kattausta varten koristemunien pintaan voi painaa vieraiden nimet tarrakirjainten avulla. Kääräise munat lautasliinaan ja koristele somilla pajunkissanoksilla. 

Kuvan koristemunat on tehty askartelubetonista. Kaunis kokonaisuus syntyy myös itse maalatuilla kananmunilla. 

pääsiäismuna

Ohje: Kauniin harmaat betonimunat ovat pääsiäisen hitti! Katso helppo DIY-ohje betoniaskarteluun

Alkuruoaksi ja pikkunälkään

Pääsiäispöytään täydellisesti istuva pähkinäleipä saa kullan keltaisen sävyn ripauksesta sahramia. Tarjoile pääsiäisleipä erilaisten valmiiden tai itsetehtyjen tahnojen kanssa. 

sahrami-pähkinäleipä

Ohje: Sahrami-pekaanileipä

Korealainen ruoka on supertrendikästä ja uskomattoman herkullista! Korealaisittain maustetut katkaravut tarjotaan hauskasti rapeilta sydänsalaatin lehdiltä. Älä anna oudon kuuloisten korealaismausteiden hämätä. Löydät ssamjang-soijapaputahnaa ja gochujang-chilitahnaa hyvinvarustettujen kauppojen maustetahnaosastolta. 

korealaiset katkarapusalaattikupit

Ohje: Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Kananmuna kuuluu pääsiäispöytään

Ei pääsiäisateriaa ilman kananmunaa! Kurkuma värjää munat kauniin keltaisiksi ja pikkeliliemi antaa niille pirteän maun. Keväisen alkupalan krunaavat maukas majoneesikastike ja mustat sinapinsiemenet. 

pikkelöity munasaaatti

Ohje: Pikkelöity kananmunasalaatti

Pääruoaksi lammasta ja broileria 

Marokkolainen makumaailma sopii hyvin pääsiäiseen. Muheva lammas-perunasoselaatikko maustetaan marokkolaisen keittiön hedelmillä ja mausteilla. 

marokkolainen lammas-perunasosevuoka

Ohje: Marokkolainen lammas-perunasoselaatikko

Kokonainen broileri muhii uunissa meheväksi

Näyttävä juhlaruoka valmistuu lampaan lisäksi myös broilerista. Rakuunavoi antaa yrttistä makua annoskokoisiin kevätkananpoikiin. Jos kevätkananpoikia ei ole saatavilla, ruoka onnistuu myös kokonaisesta broilerista. Ruokaisa ja raikas kvinoasalaatti, joka höystetään pirteällä appelsiinilla ja suolaisella fetajuustolla on lisukkeena verraton. 

rakuunavoilla maustettu kevätkananpoika ja kvinoasalaattia appelsiinilla ja fetajuustolla

Ohjeet: Rakuunavoilla maustettu kevätkananpoika

Kreikkalaista kasvispaistosta

Tässä kasvispaistoksessa maistuvat Kreikan mehevät maut. Perunasta, munakoisoista ja paprikoista pyöräytetty kasvispaistos saa ryhtiä fetajuustosta ja chilistä. Joukkoon voi lisätä oliiveja tai ne voi tarjota myös erikseen. 

kreikkalainen kasvispaistos

Ohje: Kreikkalainen kasvispaistos

Jälkiruoaksi jäätelöä ja piirakkaa

Unhohda hetkeksi pashat, mämmit ja raskaat suklaaherkut. Kevään suurin juhla käynnistää myös kesän jäätelökauden. Jäätelön tekeminen itse ei koskaan ole ollut näin helppoa. Suussa sulava jälkiruokaherkku syntyy vain viidestä raaka-aineesta. Aikaa jäätelön teko vie vaivaisen vartin verran, mutta jätä kuitenkin aikaa jäätelön jähmettymiseen.

Kielen vievä kastike viimeistelee jälkiruoka-annoksen. Kylmä jäätelöherkku ja kuuma, kahvilla maustettu kinuski ovat ihania yhdessä. 

itse tehty jäätelö ja kahvi-kinsukikastiketta

Ohje: Helppo itse tehty jäätelö ja kahvikinuskikastike

Auringon säteet valtaavat kahvipöydän, kun kahvin seuraksi pöytään kannetaan troppisen makea kookos-ananaspiirakka. Piiraan pohja tehdään kookoshiutaleista, mantelijauheesta ja munanvalkuaisista, joten se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. 

kookos-ananaspiirakka

Ohje: Keltainen ananas-kookospiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuinka katat pöytäsi ja mitä laitat tarjolle? – katso ideat ja pääsiäisen parhaat reseptit kananmunasalaatista kokonaiseen broileriin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X