Kape Aihisen lohipasta.

Kape Aihisen legendaarinen lohipasta – erikoinen mauste yllättää pastakastikkeessa

TV:stä tuttu kokki ja huippuravintola Savoyn keittiöpäällikkö taitaa pastan valmistuksen salat. Kape Aihinen paljastaa lohipastan ohjeen, joka kuuluu hänen legendaarisimpiin resepteihinsä.

Aihinen julkaisi sosiaalisen median sivuillaan herkullisen lohipasta-ohjeen, joka sopii täydellisesti hiihtolomalaisille. Taitaa kokki itsekin olla hiihtoloman vietossa.

Resepti antaa kunnian turkulaiselle ravintoloitsijalle Dennis Rafkinille. Aihinen työskenteli Ravintola Denniksessä uransa alkuaikoina vuonna 1994.

”Legendat kunniaan – lohipasta ja Dennis Rafkin! Talvipäivän reippailun jälkeen nopea lohipasta tekee ihmeitä! Tämä resepti pohjautuu jo vuodelle -94, kun olin töissä Denniksessä ja on eniten frendeille jakamani resepti. El Clásico!”, Aihinen kertoo Instagram-tilillään.

Kastikkeeseen tulee yllättäen curryjauhetta. Erikoinen mauste toimii varmasti, koska ohje kuuluu Aihisen suurimpiin suosikkeihin.

View this post on Instagram

Legendat kunniaan – lohipasta ja Dennis Rafkin! Talvipäivän reippailun jälkeen nopea lohipasta tekee ihmeitä! Tää resepti pohjautuu jo vuodelle -94 kun olin töissä Denniksessä ja on eniten frendeille jakamani resepti. El Clásico! 4 annosta – Tuoretta tilliä – 200g kylmäsavulohta – 200g lämminsavulohta – Pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa) – 1/2 purjo – Voita – 3 tl curryjauhetta – 3 dl kuohukermaa – 1/2 prk ranskankermaa – 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua – Mustapippuria myllystä – Suolaa Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi. Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisipulilla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikkapa värikäs salaatti. Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainoittaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta. #lohipasta #curry #dennis #elclasico #lohi #klassikko

A post shared by Kari Aihinen (@aihinenkape) on

Reseptin lopussa Aihinen vinkkaa myös mainion vinkin sitruunan käyttöön, joka toimii myös muissa kalaohjeissa.

Lohipasta

4 annosta

 •  tuoretta tilliä
 • 200g kylmäsavulohta
 • 200g lämminsavulohta
 • pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
 • 1/2 purjo
 • voita
 • 3 tl curryjauhetta
 • 3 dl kuohukermaa
 • 1/2 prk ranskankermaa
 • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
 • mustapippuria myllystä
 • suolaa
 1. Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.
 2. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.
 3. Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisipulilla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
 4. Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikkapa värikäs salaatti.
 5. Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta.

Katso myös: Kokki Linnea Vihosen täydellinen lohikeitto: ”Keitosta tulee ihan killeri tällä nerokkaalla yhdistelmällä”

Avainsanat

Keskustelu

Ei curry nyt niin yllättävä ja erikoinen kalaruuan mauste ole. Hyvä ohje jota voi säveltää vaikka laittamalla purjon sijasta ruohosipulia ja vain yhtä kermaa, tai en lähtisi kaupasta ostamaan kahdenlaista savukalaa. Tämä resepti toimii jos jääkaapissa on vaikka juhlien jäljiltä lohenrippeitä ja kermoja.

Kommentoi juttua: Kape Aihisen legendaarinen lohipasta – erikoinen mauste yllättää pastakastikkeessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X