Ruoka

Kape Aihisen legendaarinen lohipasta – erikoinen mauste yllättää pastakastikkeessa

TV:stä tuttu kokki ja huippuravintola Savoyn keittiöpäällikkö taitaa pastan valmistuksen salat. Kape Aihinen paljastaa lohipastan ohjeen, joka kuuluu hänen legendaarisimpiin resepteihinsä.

Kape Aihisen lohipasta on hitti. Aihinen julkaisi sosiaalisen median sivuillaan herkullisen lohipasta-ohjeen, joka sopii täydellisesti hiihtolomalaisille. Taitaa kokki itsekin olla hiihtoloman vietossa.

Resepti antaa kunnian turkulaiselle ravintoloitsijalle Dennis Rafkinille. Aihinen työskenteli Ravintola Denniksessä uransa alkuaikoina vuonna 1994.

”Legendat kunniaan – lohipasta ja Dennis Rafkin! Talvipäivän reippailun jälkeen nopea lohipasta tekee ihmeitä! Tämä resepti pohjautuu jo vuodelta -94, kun olin töissä Denniksessä ja on eniten frendeille jakamani resepti. El Clásico!”, Aihinen kertoo Instagram-tilillään.

Kape Aihisen lohipasta maustetaan yllättäen curryjauheella. Erikoinen mauste toimii varmasti, koska ohje kuuluu Aihisen suurimpiin suosikkeihin.

Reseptin lopussa Aihinen vinkkaa myös mainion vinkin sitruunan käyttöön, joka toimii myös muissa kalaohjeissa.

Kape Aihisen lohipasta

4 annosta

  1. Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.
  2. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.
  3. Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisipulilla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  4. Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikkapa värikäs salaatti.

Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta, jos haluat sitruunamehusta entistä parempaa grillaa tai paahda pannulla sitruunanpuolikkaita, ennen kuin puristat mehun ruokaan.

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkullisen avokado-savulohipastan

Artikkelia on muokattu 27.6.2023 klo 16:20

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kape Aihisen legendaarinen lohipasta – erikoinen mauste yllättää pastakastikkeessa

gggg

Ei curry nyt niin yllättävä ja erikoinen kalaruuan mauste ole. Hyvä ohje jota voi säveltää vaikka laittamalla purjon sijasta ruohosipulia ja vain yhtä kermaa, tai en lähtisi kaupasta ostamaan kahdenlaista savukalaa. Tämä resepti toimii jos jääkaapissa on vaikka juhlien jäljiltä lohenrippeitä ja kermoja.

Vastaa käyttäjälle ggggPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.