lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

Lehtikaali x 3: paahda punajuuren kanssa, tee salaatti tai pesto

Lehtikaalin suosion takana lienee sen terveellisyys, monikäyttöisyys sekä tietysti maku. Tässä kolme nerokasta tapaa käyttää lehtikaalia ruoanvalmistuksessa.

Lehtikaali on vihreä voimavihannes ja kuuluu kaaleista ravintopitoisimpiin. Siinä on runsaasti C-vitamiinia, beetakaroteenia, folaattia, K-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia ja rautaa sekä jonkin verran myös proteiinia. Mikä parasta, lehtikaali sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Paahda, surauta pestoksi tai syö vaikka sellaisenaan. Mitä tahansa lehtikaalista teetkään, poista ensin sen paksu, syötäväksi kelpaamaton lehtiruoti.

Lue lisää: Ravinteikas lehtikaali on kokin monipuolinen raaka-aine

Vai kokkaatko mieluummin lehtikaalin tummanpuhuvasta sisaruksesta eli mustakaalista? Voit käyttää sitä ruoanvalmistuksessa lehtikaalin tapaan. Parhaimmillaan se on kevyesti kuumennettuna, esimerkiksi wokeissa, paistoksissa ja keitoissa.

Lue lisää: Blonditiina testasi: Nyt tulee mustakaali!

1. Paahda

Paahda öljyllä siveltyä lehtikaalia uunissa sipseiksi. Lehtikaalisipsit maistuvat taivaallisilta sellaisenaan tai paahdettujen pähkinöiden sekä aromikkaiden juustojen seurana. Lehtikaalisipsit tuovat myös rapeaa suutuntumaa erilaisiin ruokiin, sosekeittojen päälle ja salaatteihin. Ujuta lehtikaalin seuraksi pellille myös punajuurta sekä linssejä ja kuorruta koko komeus fetajuustolla. Koossa on syksyn herkullisin lämmin salaatti.

Varo polttamasta. Lehtikaali rapeutuu 200-asteisessa uunissa noin kymmenessä minuutissa.

syksyinen_linssipata

Ohjeet:

Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

Valkosipuliset lehtikaalisipsit

2. Pehmennä lehtikaali hieromalla

Lehtikaali tuo ryhtiä salaatteihin. Kun käytät sitä salaatteihin ilman kypsennystä, on erityisen tärkeää riipiä lehdet kunnolla irti paksuista ruodeista ja silputa ne hienoksi. Lepytä kaalinlehdet salaattikelpoisiksi hieromalla niitä käsin öljytilkan ja suolaripauksen kera. Lisää lehtikaalin kastikkeeseen myös sitruunamehua tai etikkaa, koska ne pehmentävät kuituiset kaalinlehdet helpommin syötäväksi.

Lisää lehtikaalia caesarsalaatin pohjaan ja tarjoa se vaihteeksi katkarapujen kanssa. Kokeile myös lehtikaali-caesarsalaatin vegaanista versiota.

ruokaisa caesarsalaatti

Ohjeet:

Lehtikaali-caesarsalaatti

Ruokaisa caesarsalaatti vegekastikkeella ilman kananmunaa

3. Pyöräytä pestokastike

Lehtikaalin voi myös jauhaa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi, jolloin sen kuituisesta rakenteesta ei ole enää tietoakaan. Pyöräytä lehtikaalista appelsiinilla maustettu pesto tai surauta se kastikkeeksi yhdessä basilikan kera.

Lehtikaalipestoa voi käyttää tavallisen peston tapaan vaikkapa pastakastikkeena, kuten tässä kasvispastasalaatissa on tehty. Viimeistele lehtikaalipestolla myös ikisuosikki, Hasselbackan perunat.

parsakaali-kvinoapihvt, kermainen maissiisose, lehtikaalil-pestolla maustetut hasselbackan perunat

Ohjeet:

Lehtikaalipesto-pasta-kasvisalaatti

Lehtikaali-pestolla maustetut Hasselbackan perunat

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lehtikaali x 3: paahda punajuuren kanssa, tee salaatti tai pesto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X