Leivitys: Näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen
Paneroidut kalapuikot ja kananugetit ovat monen suosikkiruokaa. Rapea ja maukas leivitys on helppo tehdä muutamalla niksillä.
Leivitettäväksi sopii melkein mikä vain tofupihveistä munakoisoviipaleisiin. Juuri se tekee paneroinnista niin kovin koukuttavaa. Kun paneroidaan, ovat mahdollisuudet lähes rajattomat.
Lue myös: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!
Leivitys on helppoa ja yksinkertaista. Superrapeaan lopputulokseen pääsee kunhan muistaa muutaman vinkin.
Superrapean pinnan salaisuus on panerointi tuplasti
Yksinkertaisessa leivityksessä raaka-aine kuorrutetaan vain kananmunalla ja korppujauholla, mutta kun haluat superrapean pinnan, ota avuksi tuplapanerointi. Toisin sanoen, pyörittele paneroitava raaka-aine ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa.
Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia ja vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Älä painele aineksia lujasti kiinni. Saat ilmavamman lopputuloksen, kun jätät kuorrutteen kevyesti pinnalle. Ripottele lopuksi ylimääräiset kuorrutteet pois.
Muista mausteet leivityksessä!
Toinen vinkki maukkaaseen panerointiin on huolellinen maustaminen. Mausta tai marinoi paneroitava tuote ja ripottele mausteita myös jokaiseen panerointikerrokseen – siis sekä vehnä- ja korppujauhojen että kananmunan joukkoon. Näin paksu leivitys on sekä rapea että maukas!
Jos haluat panostaa, vaihda tavalliset korppujauhot japanilaisiin panko-korppujauhoihin. Niiden hiutaleet ovat suuria ja ilmavia. Siksi kuorrutuksestakin tulee rapeampi ja maukkaampi kuin perinteisiä, hienojakoisia korppujauhoja käytettäessä. Pankojauhoja löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen aasiahyllystä.
Voit tehdä korppujauhot myös kuivahtaneesta leivästä. Surauta korpuksi kuivahtanut leipä monitoimikoneessa jauhoiksi tai raasta se vaikka käsiraastimella. Lisätwistiä ja makua kuorrutteeseen saat seesaminsiemenillä, pähkinärouheilla tai vaikkapa maissihiutaleilla.
Uppopaistamalla parasta
Mitä tahansa sitten leivitätkään, kypsennä se pannulla reilussa määrässä öljyä. Parhaan lopputuloksen saat uppopaistamalla. Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Jos haluat olla tarkka, käytä apuna digitaalista lämpömittaria.
Lue myös: Uppopaistajan opas – näillä vinkeillä paistat munkit ja tippaleivät turvallisesti
Paista yksi tai korkeintaan kaksi tuotetta kerrallaan, jotta ne paistuvat tasaisesti eikä öljy viilene liiaksi. Reikäkauha on uppopaistajan oiva apuväline, jolla saat ruoan helposti ylös kuumasta öljystä.
Siirrä paneroidut ruoat valumaan hetkeksi talouspaperin päälle, jotta enin rasva imeytyy pois. Tarjoile ruoka heti, muutoin rapeasta pinnasta ei ole tietoakaan.
Jos haluat herkutella kevyemmin, paneroidut pihvit voi paistaa pannun sijasta uunissa, kevyemmin ilman paistorasvaa. Mallia voi ottaa vaikka pankopaneroiduista kananuijista. Maukkaan dipin kera tarjottuna lopputulos ei häviä rasvassa käristetylle.
Ohje: Pankopaneroidut kananuijat
Leivitys eli panerointi antaa makua esimerkiksi näihin suosikkiruokiin:
Seesami-juustopaneroitua seitiä
Corn flakes turska ja korianteriaioli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leivitys: Näin onnistut paneroinnissa ja saat aikaan rapean kuorrutteen