kakut_7

Leivo marenkikakku sokerileipuri Jenni Höijerin ohjeella

Jenni Höijer on monessa mukana. Hän on Sokerileipuri Suomisen kondiittorimestari, ammattiopettaja ja leivonta–aiheisten
tv-kilpailujen juontaja.

Jenni Höijer ei osaa istua. Kuvauspäivämme hän aloitti avaamalla hämeenlinnalaisen Sokerileipuri Suomisen ovet kello neljältä. Kahdeksaksi hän kiirehtii Järvenpään ammattiopistoon opettamaan tulevia kondiittoreita. Iltapäivällä hän säteilee kuvauksissa Helsingissä ja kaasuttaa kuuden maissa illalla takaisin kotiin lastensa Liljan ja Nuutin sekä palomiespuolisonsa luo. Hän suorittaa myös tutkintoa opettaja-korkeakoulussa. Moni tunnistaa Jennin tv-ohjelmista.

”Olin jo opiskelemassa alaa, kun aloin epäillä, onko leipurin työ kuitenkaan juttuni. Onneksi sain uutta uskoa harjoittelupaikassani lohjalaisessa konditoria-kahvila St. Honoréssa. Ruotsalaisissa huippukonditorioissa mestariksi hioutuneelta kondiittorilta Timo Stolpelta sain enemmän oppia ja innostavaa kannustusta kuin koulusta. Timon opissa varmistuin ensiluokkaisten raaka-aineiden tärkeydestä. Haluan Timon tapaan tehdä kuorrutteet, täytteet ja kreemit itse. Ohjeeni on alunperin Timon kehittelemä.”

Jenni suhtautuu vakavasti työhönsä opettajana. Ammattiin opettavan on hallittava käytännön työ ja pystyttävä antamaan tuoreinta tietoa ja osaamista alalta.

”Ohjeissani mitat ovat grammoina. Leipomossa tehdään kakkuja kymmenkertaisina annoksina. Niissä määrissä pienikin heitto moninkertaistuu. Jokainen desilitra on eripainoinen, kananmunat erikokoisia ja jauhot erilaisia.”

”Himoitsen makeaa, ehkä siksi olen sokerileipuri.” Jenni huokaisee.

Kirjaan Sokerileipurin salaisuudet (Gummerus) Jenni on koonnut rakkaimmat ohjeensa ja paljon perustietoa leipomisesta.

Leivo tämä näyttävä ja ihana marenkikakku lime-passionkiisselitäytteellä.

Jenni Höijerin marenkikakku

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 24/15

Lue lisää:

Eva Pärtel ja virolaiset kotikakut

Kakkupohjat

Mahtavat juhlakakut

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivo marenkikakku sokerileipuri Jenni Höijerin ohjeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X