Leivotaan korvapuustipäivän kunniaksi!

Kanelin tuoksu valtaa keittiöt ja kahvilat, kun 4. lokakuuta vietetään taas kansallista korvapuustipäivää. Ruotsista lainattu päivä on mitä oivallisin syy upottaa kädet taikinaan ja leipoa korvapuusteja.

Kuten minkä tahansa pullan, myös korvapuustien leipominen lähtee hyvästä taikinasta. Voit valmistaa korvapuustit perinteisestä pullataikinasta tai kokeilla vaihtelun vuoksi juureen tehtyä pullataikinaa.

Hyvää pullaa saa, kun malttaa kohottaa taikinaa rauhassa ja vaivata huolella. Kunnollisen kohotuksen lisäksi korvapuustin mehevyys piilee pehmeässä taikinassa ja täytteissä, joiden käytössä ei kannata kitsastella.

Korvapuustien leipominen

Näin teet täydelliset korvapuustit

Tee ensin maailman paras pullataikina. Korvapuustit tehdään perinteisesti kaulimalla taikina levyksi

Leivo taikina korvapuusteiksi vaivaamalla taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina sitten kahteen osaan. Kaulitse palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Sivele kaulittu taikinalevy  voilla, mausta sokerilla ja  kanelilla. Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja nipistä vielä saumakohta  hyvin kiinni.

Leikkaa sen jälkeen kääröstä terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin kahden sentin levyisiä ja leveämmältä noin 4–5 sentin. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina sitten peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti. Näin korvapuustit saavat perinteisen muotonsa.

Voilla, sokerilla ja kanelilla täytetyt korvapuustit ovat päivän tähtiä, mutta samalla vaivalla syntyy muunkin makuisia pullia, mikäli et ole kanelipullan ystävä. Jos teet ison satsin pullataikinaa, voit täyttää osan pullista vaikkapa nutellalla tai mustikalla.

Kokeile myös näitä pullareseptejä:

Kanelikierteet
Mantelihyrrät
Dallasboston
Vanilja-luumuboston
Ruoka.fi: Pistaasipullat

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivotaan korvapuustipäivän kunniaksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X