Lisää superfoodeja ruokavalioosi – poimi terveelliset vinkit ja reseptit

Kun lisäät ruokaan terveellisiä superfoodeja, saat lisäenergiaa. Kokeile mulperinmarjoja lihapataan, hampunsiemeniä punajuuripihveihin ja cashewpähkinöitä kastikkeeseen.

Pitkään haudutetut pataruoat ovat talviruokien aatelisia. Juureslihapataan on sujautettu runsaasti c- ja k-vitamiinia sisältäviä pehmeitä ja toffeemaisia mulperinmarjoja. Ne antavat padalle herkullisen maun.

Resepti: Juures-lihapata

Ne paremmat hampurilaiset

Hampun- ja chiasiemenet tuovat rakennetta punajuuripihveihin. Klassikkoyhdistelmä punajuuri ja vuohenjuusto toimii aina, jopa hampurilaisen välissä.

punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilainen03

Resepti: Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset

Salaatti täynnä rautaa!

Tofusta ja pinaatista saa täyden annoksen rautaa. Cashewpähkinöistä valmistuu herkullinen salaatinkastike, tai siihen voi dippailla tuoreita kasviksia. Hummuksen herkullisen punainen väri tulee grillatusta paprikasta ja aurinkotomaateista.

voimasalaatti, cashewkastike ja hummus

Reseptit:

Pähkinäinen voimasalaatti
Grillattu paprika-aurinkokuivattu-tomaattihummus
Cashewkastike

Parsakaalista voimasoppaa

Parsakaalikeitto täytelöityy kermalla sekä cheddar- ja parmesaanijuustolla. Kruunaa annos paahdetulla pekonilla. Kun ostat parsakaalia, valitse aina tummanvihreä kimppu, älä osta kellastunutta. Parsakaalista voi käyttää koko osan, varren ja lehdet. Parsakaali sisältää paljon rautaa, A-, C- ja K-vitamiinia sekä kalsiumia.

parsakaalikeitto

Resepti: Parsakaali-juustokeitto

Hyvän omantunnon jälkkäri

Banaanista, avokadosta ja taateleista syntyy täyteläinen mousse, jota maustaa raakakaakaojauhe. Raakakaakaojauhe sisältää hurjan määrän ravinteita ja antioksidantteja. Siitä voi tehdä myös terveellistä suklaata.

Resepti: Raakasuklaavanukas

Taateli-pähkinäpallot – makeanhimon taltuttajat

Terveelliset energiapallot teet pähkinöistä ja taateleista. Ne käyvät hyvin välipalasta ja toimivat myös makeannälän yllättäessä. Viherjauheella kuorrutetut helpot energiapallot antavat koko päiväksi virtaa.

energiapallot

Resepti: Energiapallot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lisää superfoodeja ruokavalioosi – poimi terveelliset vinkit ja reseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X