Lohi-omelettirulla, munakasmuffinit ja 5 muuta mainiota munaruokaa aamiaiselle ja brunssille

Kananmuna kuuluu aamiais- ja brunssiruokien kärkikastiin. Syy suosioon on selvä: monipuolisesta ja ravintorikkaasta munasta valmistat niin mehevät munakkaat, hauskat omelettirullat kuin ruokaisat brunssipiiraatkin.

Piiraat brunssille

Näillä herkullisilla brunssipiirakoilla lähteen päivä mutkattomasti käyntiin. Kun piirakkataikina odottaa valmiina, aamiaispiiraat valmistuvat nopeasti. Varioi piiraiden täytteitä jääkaapin tykötarpeiden mukaan, mutta älä unohda kananmunaa. Keskelle kokonaisena nostettu keltuainen on näiden piirakoiden juju.

brunssipiiraat

Resepti: Brunssipiiraat

Nerokkaat uunimunat

Pinaattiuunmunat on kaikessa yksinkertaisuudessan nerokas aamiais- tai brunssiruoka. Pieniin, voideltuihin annosvuokiin rikotaan kuhunkin yksi kananmuna ja joukkoon lisätään pinaattia sekä muutama kirsikkatomaatti. Sitten vuoat laitetaan uuniin kypsymään ja nostetaan tarjolle, kun keltuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Nauti paahdetun leivän kera.

pinaattiuunimunat

Resepti: Pinaattiuunimunat

Italialainen munakas raikkaalla versosalaatilla

Munakas on verraton aamupala ja brunssiruoka, jonka täytteiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Tämä italialainen munakas on ruokaisa ja samaan aikaan ihanan raikas. Se täytetään kirsikkatomaateilla ja tarjotaan versojen sekä paahdettujen pinjansiementen kera.

italialainen munakas

Resepti: Italialainen munakas

Aamu alkaa uppomunaleivillä

Toisin kuin monesti luullaan, uppomunien valmistus ei ole vaikeaa tai aikaa vievää. Viimeistään parin harjoittelukerran jälkeen homma käy kuin leikiten.

Litra vettä ja ruokalusikallinen etikkaa kiehautetaan laakeassa kattilassa ja annetaan sitten kiehua hiljalleen. Kananmuna rikotaan kuppiin. Kiehuvaan veteen pyöräytetään lempeä kierre ja kananmuna kaadetaan kupista veteen pyörimään. Kananmuna saa kypsyä noin pari kolme minuuttia, jonka jälkeen se poimitaan reikäkauhalla tarjolle.

Näiden herkullisten uppomunaleipien muina täytteinä on rapeaa pekonia sekä avokadoa.

uppomunaleivät

Resepti: Uppomunaleivät

Mainiot munakasmuffinit

Ne näyttävät aivan perinteisiltä muffinsseilta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa niiden olevan minimunakkaita, jotka on kypsennetty hauskasti muffinivuoissa. Täytteenä on parsakaalia sekä peräti kolmea eri juustoa: sinihomejuustoa sekä emmental- ja parmesaaniraastetta. Nerokasta ja käsittämättömän hyvää!

Miniparsakaali-munakasmuffinit

Resepti: Miniparsakaali-munakasmuffinit

Ruokaisa shakshuka

Vaikeasta nimestään huolimatta lähi-idän suosittu aamiaisruoka, shakshuka on varsin helppo valmistaa. Se tehdään hyydyttämällä kananmunia tomaatti-sipulikastikkeeseen tehtyihin koloihin ja viimeistelemällä annos lehtipersiljalla sekä lorauksella oliiviöljyä. Nosta pannu sellaisenaan brunssipöytään ja aseta tarjolle rapeakuorista leipää, jota kukin voi dipata kastikkeeseen.

shakshuka

Resepti: Shakshuka

Kääräise munakas rullalle

Kääretortun tapaan valmistettu omeletti-lohirulla on hauska tarjottava viikonloppubrunssille. Se valmistetaan ohuista munakkaista, jotka asetetaan kelmun päälle peräkkäin ja hieman lomittain. Täytteeksi levitetään tuorejuustoa, kylmäsavulohta sekä tuoretta pinaattia. Sitten koko komeus kääräistään kelmun avulla rullalle kääretortun tapaan, leikataan sopiviksi suupaloiksi ja asetetaan tarjolle.

omeletti-lohirullat

Resepti: Omeletti-lohirullat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohi-omelettirulla, munakasmuffinit ja 5 muuta mainiota munaruokaa aamiaiselle ja brunssille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X