Lohi-omelettirulla, munakasmuffinit ja 5 muuta mainiota munaruokaa aamiaiselle ja brunssille
Piiraat brunssille
Näillä herkullisilla brunssipiirakoilla lähteen päivä mutkattomasti käyntiin. Kun piirakkataikina odottaa valmiina, aamiaispiiraat valmistuvat nopeasti. Varioi piiraiden täytteitä jääkaapin tykötarpeiden mukaan, mutta älä unohda kananmunaa. Keskelle kokonaisena nostettu keltuainen on näiden piirakoiden juju.
Resepti: Brunssipiiraat
Nerokkaat uunimunat
Pinaattiuunmunat on kaikessa yksinkertaisuudessan nerokas aamiais- tai brunssiruoka. Pieniin, voideltuihin annosvuokiin rikotaan kuhunkin yksi kananmuna ja joukkoon lisätään pinaattia sekä muutama kirsikkatomaatti. Sitten vuoat laitetaan uuniin kypsymään ja nostetaan tarjolle, kun keltuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Nauti paahdetun leivän kera.
Resepti: Pinaattiuunimunat
Italialainen munakas raikkaalla versosalaatilla
Munakas on verraton aamupala ja brunssiruoka, jonka täytteiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Tämä italialainen munakas on ruokaisa ja samaan aikaan ihanan raikas. Se täytetään kirsikkatomaateilla ja tarjotaan versojen sekä paahdettujen pinjansiementen kera.
Resepti: Italialainen munakas
Aamu alkaa uppomunaleivillä
Toisin kuin monesti luullaan, uppomunien valmistus ei ole vaikeaa tai aikaa vievää. Viimeistään parin harjoittelukerran jälkeen homma käy kuin leikiten.
Litra vettä ja ruokalusikallinen etikkaa kiehautetaan laakeassa kattilassa ja annetaan sitten kiehua hiljalleen. Kananmuna rikotaan kuppiin. Kiehuvaan veteen pyöräytetään lempeä kierre ja kananmuna kaadetaan kupista veteen pyörimään. Kananmuna saa kypsyä noin pari kolme minuuttia, jonka jälkeen se poimitaan reikäkauhalla tarjolle.
Näiden herkullisten uppomunaleipien muina täytteinä on rapeaa pekonia sekä avokadoa.
Resepti: Uppomunaleivät
Mainiot munakasmuffinit
Ne näyttävät aivan perinteisiltä muffinsseilta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa niiden olevan minimunakkaita, jotka on kypsennetty hauskasti muffinivuoissa. Täytteenä on parsakaalia sekä peräti kolmea eri juustoa: sinihomejuustoa sekä emmental- ja parmesaaniraastetta. Nerokasta ja käsittämättömän hyvää!
Resepti: Miniparsakaali-munakasmuffinit
Ruokaisa shakshuka
Vaikeasta nimestään huolimatta lähi-idän suosittu aamiaisruoka, shakshuka on varsin helppo valmistaa. Se tehdään hyydyttämällä kananmunia tomaatti-sipulikastikkeeseen tehtyihin koloihin ja viimeistelemällä annos lehtipersiljalla sekä lorauksella oliiviöljyä. Nosta pannu sellaisenaan brunssipöytään ja aseta tarjolle rapeakuorista leipää, jota kukin voi dipata kastikkeeseen.
Resepti: Shakshuka
Kääräise munakas rullalle
Kääretortun tapaan valmistettu omeletti-lohirulla on hauska tarjottava viikonloppubrunssille. Se valmistetaan ohuista munakkaista, jotka asetetaan kelmun päälle peräkkäin ja hieman lomittain. Täytteeksi levitetään tuorejuustoa, kylmäsavulohta sekä tuoretta pinaattia. Sitten koko komeus kääräistään kelmun avulla rullalle kääretortun tapaan, leikataan sopiviksi suupaloiksi ja asetetaan tarjolle.
Resepti: Omeletti-lohirullat
Keskustelu
Kommentoi juttua: Lohi-omelettirulla, munakasmuffinit ja 5 muuta mainiota munaruokaa aamiaiselle ja brunssille