Loihdi klassikkolikööri pihlajanmarjoista Marttojen ohjeella – jos maltat!

Pihlajanmarja on todellinen terveyspommi, jonka hapan maku ei kuitenkaan miellytä monia sellaisenaan. Hapokas marja sopii loistavasti liköörin pohjaksi.

Jäitkö kaipaamaan Alkon hyllyiltä vuonna 2010 poistunutta Sorbus-likööriä? Marttaliiton Arja Hopsu-Neuvonen paljasti Suomen luonnolle, että Alkossa vuosina 1935–2010 myytyä likööriä voi valmistaa helposti myös kotona.

Tarvitset vain pihlajanmarjoja, vodkaa, sokeria ja vettä – ja yli vuoden odotteluajan.

Tarvikkeet:

Pohja

3 l pihlajanmarjoja
2 l Koskenkorvaa tai muuta vodkaa

Sokeriliemi

0,5 kg sokeria
1 dl vettä

Näin valmistat Sorbusta:

  1. Riko marjat kevyesti ja laita ne suureen lasipurkkiin. Kaada viina marjojen päälle.
  2. Anna seoksen maustua pari kuukautta.
  3. Siivilöi marjat pois maustumisen jälkeen ja lisää juomaan sokeriliemi.
  4. Likööri on valmista nautittavaksi vuoden kuluttua, joten kyseessä on todellinen slow food -resepti.

Kokeile myös pihlajanmarjahyytelöä, joka on loistava kaveri voimakkaille juustoille. Pihlajanmarjahyytelön voi halutessaan maustaa konjakilla, jota lisätään mehuun lopuksi vajaa desilitra mehulitraa kohden.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Loihdi klassikkolikööri pihlajanmarjoista Marttojen ohjeella – jos maltat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X