Mansikka Tatin ja viisi muuta helppoa jälkiruokaa mansikasta

Mansikat muuntuvat monenlaisiksi helppotekoisiksi jälkiruoiksi, jolloin keittiön sijaan ajan voi käyttää herkusta nautiskeluun. Maistuisivatko tänään letut, trifle vai balsamimansikat?

Kesän ehdoton jälkiruoka on kookosletut ja mansikka-ananassalsa. Maidottomissa herkkuletuissa yhdistyvät kermainen kookosmaito sekä raikas appelsiinimehu. Pitsireunaisten lettujen kanssa nautitaan hedelmäistä salsaa, joka on raikas vaihtoehto perinteiselle mansikkahillolle. Salsan ananas- ja mansikkakuutiot saavat potkua chilikastikkeesta ja limemehusta. Halutessaan annoksen voi viimeistellä kanelisokerilla maustetulla kermavaahdolla.

mansikkajälkiruoka

Herkullinen mansikkajälkiruoka on äärimmäisen nopea ja helppo valmistaa. Samettinen kastike koostuu kondensoidusta maidosta, turkkilaisesta jogurtista ja mascarponejuustosta, jotka sekoitetaan keskenään. Mansikoiden perkaamisen ja kastikkeen valmistuksen ohella ei tarvita muita esivalmisteluja, vaan jälkiruoka on valmis koottavaksi. Korkeareunaiset lasit täytetään savoiardikekseillä, tuoreilla mansikoilla ja kermaisella kastikkeella.

149087-mansikkatriffle-reseptikuva.jpg

Kesäinen mansikkatrifle on oiva tapa hyödyntää puutarhan mansikkasato. Trifletaikinan pehmeän hedelmäinen maku on peräisin appelsiininkuoresta ja -mehusta. Matala kakku paistetaan laakeassa uunivuoassa mehevän kypsäksi. Triflen seurana tarjoiltavat tuoreet mansikkaviipaleet marinoidaan appelsiinimehussa tai -liköörissä, jolloin marjoista tulee entistä mehukkaampia. Annos kruunataan sitruunatahnalla maustetulla vaniljakastikkeella.

l460_190607-bdafc5a6-51cf-41eb-b066-6b62dd84fba3.jpg

Helpossa mansikkaherkussa yhdistyvät täydellisen jälkiruoan ainekset: mansikat ja suklaa. Vastustamaton kastike syntyy kermaviilistä, rahkasta, limemehusta ja sokerista. Annosmaljoihin kootaan vuorotellen mansikanpuolikkaita, samettista kastiketta sekä suklaa- ja mantelilastuja. Ohuet suklaalastut on helppo vuolla suklaalevystä esimerkiksi juustohöylän tai kuorimaveitsen avulla. Suussa sulavat jälkiruoat kootaan juuri ennen tarjoilua, jotta ne ovat parhaimmillaan esille nostettaessa.

194396-mansikkatatin.jpg

 

Nopeatekoinen mansikka tatin on variaatio perinteisestä Tatinin sisarusten omenatortusta. Kaupan pakastealtaassa myytävä lehtitaikina muodostaa ihanan lehtevän pohjan kesäiselle leivonnaiselle. Täytteen vastustamaton maku on peräisin karamellisoidusta fariinisokeri-voiseoksesta, jonka joukkoon lisätään tuoreet mansikkaviipaleet. Keikauskakun tyyliin valmistettavan leivonnaisen pohja paistuu uunissa kullanruskeaksi ja lopuksi tatin käännetään oikeinpäin.

Mansikoita ja balsamicoa

Aikuiseen makuun sopivat balsamimansikat valmistuvat vaivatta. Tuoreet mansikat viipaloidaan ja päälle pirskotetaan laadukasta balsamietikkaa, jonka annetaan imeytyä marjoihin. Maustuneet mansikat asetellaan lautasille ja päälle ripotellaan hieman sokeria. Tuoreet yrtit ja pala vaniljajäätelöä viimeistelevät kesäisen annoksen.

Lisää tapoja käyttää mansikkasato hyödyksi:
Mansikkasorbetti
Mansikkahillo
Mansikkakakku
Mansikkabooli
Mansikkasmoothie
Ruoka.fi: Mansikka-mozzarellasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikka Tatin ja viisi muuta helppoa jälkiruokaa mansikasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X