Ruoka

Marttojen vinkkilista hillonkeittäjälle – näin onnistut hillon valmistuksessa!

Marja-aika käy kuumimmillaan ja yhdessä jos toisessakin kodissa keitetään nyt hilloja. Hillon keittäminen ei ole rakettitiedettä, mutta muutama vinkki helpottaa huomattavasti. Kokosimme hillonkeittäjälle kahdeksan hyödyllistä vinkkiä.

Hillo valmistuu helposti perusohjeen avulla. Tarvitset vain kolme ainesosaa, puhtaita purkkeja sekä muutaman hyödyllisen vinkin, loppu sujuu leikiten. Marttojen vinkeillä onnistut varmasti.

Lue lisää: Näin onnistut hillon teossa: ota haltuun hillon peruskaava ja parhaat hilloreseptit

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Hillonkeittäjän vinkkilista

1. Valitse säilöntään lasipurkkeja. Parhaita ovat sellaiset, joissa on metallikansi.

2. Puhdista purkit pesemällä, liottamalla ja lopuksi vielä steriloimalla ne kuumassa uunissa. Laita huolellisesti pestyt lasipurkit ja kannet likoamaan kylmään veteen säilöntää edeltävänä päivänä. Tämä saa purkkien pinnalla ja sisällä olevat mahdolliset homeitiöt elämään. Ne tapetaan lopuksi kuumentamalla purkit ja keittämällä kannet. Jos kannessa on tiiviste, se pitää erikseen irrottaa puhdistamista varten.

3. Liotettuja ja pestyjä lasipurkkeja steriloidaan 125-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta purkit uunista puhdistetuilla pihdeillä tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä esimerkiksi liinalla suojatun tason päälle. Vältä turhaan koskemasta purkin sisäosiin.

4. Puhdista myös kannet ja mahdolliset tiivisteet kiehuvassa vedessä. Samalla voit puhdistaa myös pihdit, mikäli käytät niitä kansien nostamiseen vedestä. Kansille riittää nopea kiehautus. Eteenkin kumi haurastuu kuumassa, joten kumikorkkeja ei kannata keittää kuin hetki.

6. Kaada kiehuvan kuuma hillo kuumiin, juuri uunista nostettuihin purkkeihin. Täytä purkit aivan piripintaan, ota kannet kiehuvasta vedestä ja sulje välittömästi. Varo kuitenkin polttamasta käsiäsi. Voit käyttää apuna esimerkiksi puhdasta keittiöpyyhettä.

7. Lasipurkeissa saattaa olla jännitettä, minkä vuoksi tölkki saattaa äkkiarvaamatta rikkoutua. Vältä siis suuria lämpötilaeroja. Jos keittiönpöytäsi on terästä, voi suojana ja eristeenä käyttää esimerkiksi sanomalehteä tai keittiöpyyhettä. Lasisen hillopurkin voi laittaa myös muovikulhon sisään suojaan.

8. Anna purkkien jäähtyä ja nosta ne sitten kylmään. Jäähtyessään kansi napsahtaa ilmatiiviisti kiinni. Tiiviisti säilötty hillo säilyy hyvin suljetussa purkissa kuukausia, jopa vuosia. Tavallisesta taloussokerista valmistettuja hilloja säilytetään jääkaapissa, hillosokerista valmistetut säilyvät myös huoneenlämmössä.

Vinkit hillonkeittäjälle antoi Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen.

herukkainen vadelmahillo

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marttojen vinkkilista hillonkeittäjälle – näin onnistut hillon valmistuksessa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.