MasterChef 2020 Patrik Lindström paljastaa hitiksi nousseen maksapateen reseptin – salainen ainesosa tekee pateesta erityisen herkun

MasterChef 2020 -kokkauskisan voittajaksi kruunattiin MTV3-kanavalla joulukuussa nähdyssä finaalissa helsinkiläinen keittiömestari ja ravintoloitsija Patrik Lindström. Nyt hän paljastaa himoitun maksapateen salaisuuden.

MasterChef 2020 -kisaa Patrik Lindström muistelee lämmöllä ja uskoo, että tämän kokemuksen hän tulee aina muistamaan. Se kuinka se muuttaa arkea ja tekemistä, jää nähtäväksi. Patrik odottaa jo tulevaa vuotta jännittyneenä.

Lue myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

”Tottakai tämän voiton muistaa ikuisesti. Osallistumisesta jäi hieno fillis ja paljon uusia ystäviä. Katsotaan mitä uusia ovia ja mahdollisuuksia voitto mahdollisesti availee. Jotain uutta on jo viritteillä ensi vuoden puolelle, mutta mitään en voi vielä paljastaa, koska kyseessä ovat keskeneräiset asiat”, hän fiilistelee.

Patrik opittiin tuntemaan ohjelmassa taitavana makujen yhdistäjänä. Fuusiokeittiö on hänen vahvuutensa.

Taitava makujen yhdistäjä

Helsingin Töölössä sijaitsevan Young Hearts ravintolan listalla näkyvät kotimaiset raaka-aineet sulassa sovussa kaukomaiden mausteiden kanssa.

Ravintolan sivuilla kerrotaan Young Heartsin edustavan ajatusmaailmaa kulinaarisen tradition ulkopuolelta.

”Emme halua sitoa itseämme mihinkään tiettyyn kulttuuriin tai keittiöön. Inspiroidumme satokausista ja Suomen luonnosta, mutta yhtä suurta intoa koemme kaukomaiden mausteita ja Välimeren runsaita ja vehreitä makuja kohtaan.”

MasterChef 2020 -ohjelmassa juuri makujen yhdistäminen oli Patrikin vahvuus.

”Patrikin näkemys on laaja, hän hallitsee monen eri maan makumaailmat. Tärkeää on myös, että hän osaa laajan repertuaarin alkuruuista jälkkäreihin. Patella oli tekniikka kohdalla ja hän meni aina maku edellä”, yksi ohjelman tuomareista Tomi Björck sanoo.

Lue myös: Säilytä ja käsittele jouluruokia oikein – unohda vanhan kansan tavat!

MasterChef 2020 panostaa joulun kalapöytään

Patrik tunnustautuu jouluihmiseksi. Etenkin alkupalapöydän herkut ovat hänen suosikkejaan.

”Olen todellakin suuri jouluihminen. Töissä ei pääse tekemään perinteisiä jouluruokia, ja siksi panostan sitten joulun aikaan täysillä niihin. Etenkin joulun alkupalapöytä notkuu herkkuja. Rakastan silliröraa, mätiä ja graavikaloja. Etenkin kalapöytään haluan panostaa. Pienen porukan joulupöytään ei paljon muuta tehdäkään kuin erilaisia kalajuttuja”, Patrik kertoo.

Yksi herkkuruoka kuuluu Lindströmmien perheen jouluun perinteisesti, vaikka ei varsinaisesti suomalainen jouluruoka olekaan. Kalaruoista tykkäävät kaikki, myös perheen pienin.

”Isäni saa joka joulu jonkun tutun kautta norjalaista kuningasrapua. Se on todellinen herkku, ja sitä meillä on perinteisesti aina jouluna. Perheen pienimmälle maistuvat myös kaikki kalaruoat, joten lapselle ei tarvitse kokata mitään erillistä”, hän jatkaa.

Master Chef 2020 Patrik suosittelee kokeilemaan etenkin kalan graavaamisessa perinteistä poikkeavia mausteita. Tämä miso-sitrusgraavisiian ohjeen löydät graavisiika ja sitrus-misokastike -hakusanalla kotiliesi.fi -sivuilta. 

Master Chef 2020 Patrik suosittelee kokeilemaan etenkin kalan graavaamisessa perinteistä poikkeavia mausteita. Tämä miso-sitrusgraavisiian ohjeen löydät graavisiika ja sitrus-misokastike -hakusanalla kotiliesi.fi -sivuilta.  Kuva: Kristiina Kurronen

MasterChef 2020 paljastaa hittiohjeensa: suklaalla maustettu maksapatee

Patrik taitaa fuusiokeittiön salat, mutta lanttulaatikkoa hän ei lähtisi tuunaamaan kookosmaidolla eikä muillakaan erikoisuuksilla, mutta muutaman tutun jouluherkun tuunaamista hän suosittelee.

”Meille tutuilla joulumausteilla voi kokeilla joidenkin ruokien maustamista. Perinteiseen graavikalaan voi laittaa suolan ja sokerin lisäksi aasialaisista ruoista tuttua inkivääriä. Pienillä maustemuutoksilla saat yllättäviä makuelämyksiä”, Patrik kertoo.

”Yksi jouluherkkuni on maksapasteija. Olen kehitellyt maksapasteijaohjeen, jota minulta pyydetään joka joulu. Siitä on muodostunut pieni hitti. Sen salaisuus on chili, suklaa ja kaakao. Pasteija on herkullisen kuohkea ja sen voi tehdä etukäteen valmiiksi ennen joulua”, hän paljastaa.

MasterChef 2020 voittajan suklaa-maksapatee

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: MasterChef 2020 Patrik Lindström paljastaa hitiksi nousseen maksapateen reseptin – salainen ainesosa tekee pateesta erityisen herkun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X