Mehevä limettikakku

Mehevä limettikakku, mureat donitsit ja muut juhlapöydän leivonnaiset

Kaipaatko ideoita juhlien leivonnaisiin? Kokeile vaikkapa prinsessaleivoksia, mehevää limettikakkua tai helppoja pikkuleipiä. Nämä herkut kelpaa nostaa tarjolle juhlapöytään!

Kahvikakun ei tarvitse olla kuivaa, sen todistaa mehevä limettikakku. Kostean kakun salaisuus piilee limemehulla maustetussa kermaliemessä, jolla kakku valellaan. Samalla kakun pinta saa myös kauniin kiillon.

donitsit

Mureat donitsit maistuvat kahvin kanssa ja sulavat suuhun. Ne valmistuvat kätevästi myös uunissa, jolloin ne eivät ole niin rasvaisia. Taikinan joukkoon tuleva sitruunankuori sekä -mehu raikastavat donitseja.

Pikkuleiville on aina oma paikkansa juhlapöydässä. Helpot pikkuleivät syntyvät Hanna-tädin pikkuleipätaikinasta, jonka joukkoon sekoitetaan värikkäitä strösseleitä. Appelsiininkuoresta makua saavat pikkuleivät painellaan strösseleissä vielä ennen paistamista, joten niitä tarvitse enää sen jälkeen erikseen koristella.

Nimikkopikkuleivät

Syntymäpäivien tai valmistujaisten kunniaksi voit leipoa nimikkopikkuleipiä, jotka koristellaan päivänsankarin nimikirjaimella. Ylellisen makuiset pistaasit antavat pikkuleiville makua ja rakennetta. Koristeluun voit käyttää mieltymystesi mukaan vaikkapa tomusokerikuorrutetta tai sokerimassaa.

Entä jos tarjoilisit tällä kertaa kakun sijasta leivoksia? Vadelma-vaahtokarkkileivokset syntyvät vain kahdeksasta ainesosasta. Pohja tehdään kananmunista ja mantelimassasta, täyte taas vadelmista, vaahtokarkeista ja kermasta. Upean pinkit leivokset ovat kahvipöydän kaunistus.

Hurmaavat prinsessaleivokset

Voit myös tehdä lempikakkusi leivosten muotoon, kuten hurmaavat prinsessaleivokset on tehty. Kuten esikuvansa prinsessakakku, nämä leivokset täytetään vadelmahillolla ja vaniljakiisselillä. Herkulliset kerrokset peitetään lopuksi vihreällä sokerimassalla. Koristeluun sopivat sokerikukat, jotka voit muotoilla itse tai ostaa valmiina.

Herkän vaaleanpunaiset leivokset ovat yksinkertaisia, mutta maukkaita. Mantelimassalla mehevöitetty kakkupohja saa väliinsä kirsikkamarmeladia ja päälle sokerikuorrutteen.

Vaaleanpunaiset leivokset

Lisää leivontaideoita juhlapöytään: 

Mahtavat juhlakakut
Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään
Täytekakkua ja tuulihattuja juhlapöytään
Ruoka.fi: Juhlapöydän herkullisin kakku x 7

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä limettikakku, mureat donitsit ja muut juhlapöydän leivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X